x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maşină a ambasadei americane implicată intr-un accident rutier

Maşină a ambasadei americane implicată intr-un accident rutier

de Jurnalul National    |    12 Dec 2007   •   00:00

Funcţionarului Ambasadei SUA la Bucureşti care a produs, marţi noaptea, un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările urmănd să fie făcute de procurori, intrucăt bărbatul are imunitate diplomatică.

Purtătorul de cuvănt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că, marţi noaptea, din cauza vitezei excesive, in timp ce se deplasa pe bulevardul Beijing, o maşină Toyota Land Cruiser, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism Tico şi un taximetru. Impactul s-a soldat cu rănirea tinerei care era la volanul autoturismului Tico, femeia fiind transportată la spital.

Şoferul care a produs accidentul a refuzat să fie testat cu aparatul Etiltest şi să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice. "In această situaţie, i s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Intrucăt bărbatul este cetăţean american şi beneficiază de imunitate diplomatică, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lăngă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru continuarea cercetărilor", a adăugat comisarul Ciocan.

Martorii prezenţi la locul accidentului, produs in apropiere de Ambasada Chinei, au spus că şoferul care conducea maşina ambasadei a intrat pe contrasens şi că circula cu viteză mare in momentul producerii accidentului. Totodată, aceştia au adăugat că bărbatul mirosea a alcool şi că, imediat după impact, mai mulţi cunoscuţi ai cetăţeanului american au venit la faţa locului.

Purtătorul de cuvănt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a declarat că victima accidentului a suferit o fractură de col femural şi că va fi operată in zilele următoare. Femeia a refuzat să facă vreo declaraţie presei.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin