x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Meserii periculoase

Meserii periculoase

de Cristina Ologeanu    |    29 Sep 2006   •   00:00
Meserii periculoase
DOCUMENTAR
La serviciu, in lupta cu viata si cu moartea

Discovery Channel dedica acest week-end celor care si-au ales o meserie in care viata lor este tot timpul pusa in pericol. Seriile de documentare: "Cel mai periculos sezon din lume", "Petrol, sudoare si platforme", "Pompierii americani", "Prada mortala" si "Dependenti de cascadorii" aduc in fata dumneavoastra o serie de oameni obisnuiti, cu alt fel de joburi. Acestia sunt oameni carora le place meseria aleasa, si care devin eroi in fiecare zi.

"PETROL, SUDOARE SI PLATFORME". Acest documentar prezinta tipurile de meserii care se practica pe o platforma petroliera aflata in largul marii. Misiunea protagonistilor: reconstruirea utilajelor petroliere distruse de uraganele Rita si Katrina in S.U.A. "Pompierii americani" va face cunostinta cu un gen cu totul deosebit de eroi: pompierii, deveniti eroii Americii. Veti intra in ritmul alert in care se deruleaza lucrurile in cazarma de pompieri de pe Bulevardul Huntington.

PERICULOS. O flotila de vase intra in apele reci ale Marii Bering, in apropiere de Alaska, pentru a pescui crabi si a castiga foarte multi bani, in foarte scurt timp. Cum este posibil acest lucru puteti afla din documentarul "Cel mai periculos sezon din lume". In spectaculoasa serie "Dependenti de cascadorii", Discovery Channel ii prezinta pe cei care reusesc sa transforme acel moment al muncii lor in adevarate secvente pline de emotii, adrenalina, astfel incat, cascadorii actori par sa detina puteri supranaturale. Documentarul ii prezinta pe cei mai renumiti cascadori si povesteste pe larg cum au loc manevrele acrobatice, plonjoanele in aer, cele mai joase sarituri cu parasuta, traversarea unei sine de 36 de metri in flacari cu un snowboard, sarituri cu motociclete si multe alte cascadorii ce stabilesc de fiecare data noi recorduri.

Info

BOMBA DIN NAIROBI. Nairobi, Kenya, 7 august 1998: Teroristii detoneaza o bomba dintr-un camion aflat in spatele Ambasadei Statelor Unite. 213 oameni sunt ucisi, iar alti 4.000 sunt raniti. De asemenea, si ambasada din Tanzania este atacata. Toate aceste evenimente initiaza o misiune FBI de cautare a lui Osama bin Laden in documentarul "Bomba din Nairobi", duminica, 1 octombrie, de la ora 22:00. (Raluca Grintescu)

PRABUSIRE IN FLORIDA. La 11 mai, 1996, la ora 2:04, cursa de Atlanta, ValuJet 592, era gata de decolare. Pilotii si cei 105 pasageri habar nu aveau ca un foc izbucnise deja in hala de bagaje. La noua minute dupa decolare, avionul isi pierde controlul si se prabuseste in campiile Floridei, toti pasagerii gasindu-si tragicul sfarsit. Cum s-a intamplat ca o scanteie sa doboare "masinaria" aviatica in doar cateva minute? Urmariti documentarul "Prabusire in Florida", care va fi difuzat de National Geographic Channel la 1 octombrie, ora 23:00, pentru a afla ce s-a intamplat in realitate. (Raluca Grintescu)

×