x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Michael Bloomberg: Nu sunt interesat de Casa Albă

Michael Bloomberg: Nu sunt interesat de Casa Albă

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Feb 2008   •   00:00
Michael Bloomberg: Nu sunt interesat de Casa Albă
Primarul oraşului New York Michael Bloomberg a declarat, într-un articol publicat joi de cotidianul New York Times, că nu va candida la preşedinţie ca independent şi că ar putea sprijini pe altcineva.

CAMPANIE. "I-am ascultat cu atenţie pe cei care m-au încurajat să candidez, dar nu voi candida la preşedinţie", a scris Bloomberg, un fost democrat care a trecut în tabăra republicanilor. "Dacă un candidat are o abordare independentă şi nepartizană - şi sprijină soluţii pragmatice care pun la îndoială moralitatea partidului - mă voi alătura celor care îl ajută pe acel candidat să câştige cursa pentru Casa Albă", a adăugat acesta.Pe de altă parte, republicanul John McCain şi democratul Barack Obama s-au contrazis miercuri pe tema posibilităţii ca Irakul să fie preluat de al-Qaida în cazul retragerii trupelor americane, disputa putând preceda o posibilă dezbatere în cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Democrata Hillary Clinton, care are nevoie de o victorie în cadrul alegerilor din statele Texas şi Ohio, de marţea viitoare, pentru a-şi salva candidatura, s-a declarat optimistă privind şansele pe care le are, în urma dezbaterilor finale cu Obama, în Cleveland, marţi. "Ceea ce mă face să-mi păstrez optimismul sunt succesul pe care l-am avut până acum şi perspectiva zilei de marţi. Oamenii au fost foarte încrezători în candidatura mea", a spus aceasta. Candidata democrată a primit totuşi o lovitură în momentul în care John Lewis, un lider al mişcării pentru drepturile civile americane, a renunţat să o sprijine pe Clinton, în favoarea lui Obama, în cadrul nominalizării pentru învestitura la alegerile prezidenţiale. Senatorul de Arizona John McCain şi senatorul de Illinois, Barack Obama, au deplâns situaţia din Irak, odată cu împlinirea, în martie, a cinci ani de la incursiunea militară americană în această aţră. McCain ar putea fi cel mai în vârstă preşedinte, la 76 de ani, iar Obama, la vârsta de 46 de ani, ar fi unul dintre cei mai tineri.

PRESIUNE PE al – QAIDA. În timp ce democraţii susţin retragerea trupelor americane din Irak, republicanul McCain este de părere că o plecarea militarilor din Irak ar determina predarea controlului asupra acestei ţări organziaţiei al-Qaida. McCain l-a atacat pe Obama în cadrul unei întâlniri în Texas, unde se află într-un turneu de campanie. "Am nişte noutăţi", a spus McCain. "Al-Qaida este în Irak. Se numeşte Al-Qaida în Irak. Prieteni, dacă am pleca, nu ar stabili o bază, ar prelua controlul asupra unei ţări şi nu am de gând să permit acest lucru", a spus McCain. Obama a ripostat în cadrul unui miting în Columbus, Ohio, spunând că McCain s-a alăturat lui Bush în susţinerea războiului din Irak, "un război care nu ar fi trebuit niciodată să fie permis şi care nu ar fi trebuit niciodată să izbucnească". "Am noutăţi pentru John McCain, şi acestea sunt că până la decizia lui George Bush şi John McCain de a invada Irakul, nu a existat Al-Qaida în Irak", a spus el. Obama l-a ironizat pe McCain în legătură cu mult repetata idee a aestuia din urmă potrivit căruia îl va captura pe Osama Ben Laden chiar dacă trebuie să meargă după el până la "porţile Iadului". "Ceea ce a făcut până acum a fost să meargă după George Bush într-un război condus greşit în Irak", a spus Obama.

×
Subiecte în articol: magazin obama irak mccain