x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Michael Jackson scapă, momentan, de datoria către şeicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa

Michael Jackson scapă, momentan, de datoria către şeicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Noi 2008   •   00:00
Michael Jackson scapă, momentan, de datoria către şeicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa

Procesul dintre Michael Jackson şi şeicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa nu a mai avut loc. Starul american  a încheiat un aranjament extrajudiciar pentru returnarea datoriei avute la prinţul Bahrainului, termenii aranjamentului nefiind divulgaţi. Şeicul solicitase, printr-o plângere depusă la o instanţă londoneză, rambursarea sumei de şapte milioane de dolari (5,5 milioane de euro).



Anunţul legat de aranjamentul privind returnarea datoriei încheiat prin intermediul avocaţilor a fost făcut duminică seara de unul dintre purtătorii de cuvânt ai starului american, scrie AFP, citat de Mediafax. Michael Jackson intenţionase să se deplaseze personal la Londra, pentru a depune mărturie în faţa instanţei britanice în acest caz, în care s-ar fi confruntat în justiţie cu şeicul Abdulla bin Hamad Al-Khalifa, al doilea fiu al emirului din Bahrain, potrivit declaraţiei unuia dintre avocaţii lui Jackson.Jackson era pe punctul de a urca la bordul avionului său pentru a zbura spre Londra când a fost anunţat de echipa lui de avocaţi să amâne călătoria deoarece cele două părţi au ajuns la un acord de principiu, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Jackson, care a adăugat că astfel starul nu mai trebuie să fie prezent la audierea de luni.

Prinţul din Bahrain a cerut justiţiei britanice să-l oblige pe Jackson la plata celor şapte milioane de dolari pe care susţine că le-a împrumutat cântăreţului. Potrivit declaraţiei lui Bankim Thanki, avocatul prinţului, Jackson se angajase prin contract să înregistreze două discuri, să scrie o autobiografie şi să joace într-o comedie muzicală. Michael Jackson, susţinut financiar de către şeicul Abdulla începând din 2005, a negat existenţa oricărui contract şi a declarat că crezut că banii primiţi au fost cadouri. Starul american s-a mutat în Bahrain, alături de copiii şi de tot personalul lui în 2005, după ce a fost achitat de către justiţia americană la finalul unui proces în care fusese acuzat de abuzuri sexuale asupra unui minor. Jackson a părăsit Bahrainul în mai 2006 şi i-a cerut şeicului, o lună mai târziu, să îl elibereze de condiţiile contractului, fiind însă refuzat de către acesta, conform declaraţiei avocatului prinţului din Bahrain. Potrivit lui Thanki, şeicul i-a asigurat starului american un anumit sprijin financiar în urma procesului din 2005, când a luat asupra sa integral cheltuielile de judecată ale procesului lui Jackson, estimate la suma de 2,2 milioane de dolari. Michael Jackson, recent convertit la religia musulmană, deţine recordul pentru cel mai bine vândut album pe plan mondial al tuturor timpurilor, "Thriller" (1982), cu care a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Acest material discografic a fost relansat în februarie, într-o nouă versiune. Jackson nu a mai lansat nici o piesă nouă din 2001.

×
Subiecte în articol: jackson michael jackson lumea