x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mihaela Rădulescu: „Crăciunul nu trebuie întunecat cu nici o depresie, orice-ar fi în viaţa fiecăruia”

Mihaela Rădulescu: „Crăciunul nu trebuie întunecat cu nici o depresie, orice-ar fi în viaţa fiecăruia”

de Anca Nicoleanu    |    22 Dec 2010   •   21:16
Mihaela Rădulescu: „Crăciunul nu trebuie întunecat cu nici o depresie, orice-ar fi în viaţa fiecăruia”

• Ce se va întâmpla în cele trei ediţii speciale de Sărbători pe care le vei prezenta la Antena 1? 

Am filmat deja cele două ediţii speciale ce vor fi difuzate la Antena 1, pe 25 şi 26 decembrie. Sunt amândouă emisiuni tradiţionale, de sărbătoare, cu români frumoşi şi merituoşi, cu care oricine ar vrea să-şi petreacă zilele acelea, în familie. Corina Voicu, realizatoarea emisiunilor, a reuşit să aducă şi o familie de finlandezi, cunoscuţi în lumea muzicală internaţională – Andi Paivalanen –, care ne vor povesti cum petrec finlandezii de Crăciun şi ce secrete are Moş Crăciun, cel care locuieşte dintotdeauna în Laponia, unde şi invitaţii noştri au o casă de iarnă. Încercăm să le arătăm spectatorilor obiceiurile minunate ale românilor de Crăciun şi să le însoţim sărbătoarea cu artişti populari, din toate genurile muzicale. O altă emisiune se filmează zilele acestea, aşa că voi avea ocazia să fiu din nou în faţa publicului meu pe 2 ianuarie, tot într-o ediţie specială, de divertisment de calitate.

•Cu cine vei petrece Crăciu­nul?

Cu familia, desigur, nu-mi imagi­nez altfel Crăciunul. Vom fi în Româ­nia pentru câteva zile şi acolo aştep­tăm să vină Moşul. Mai ales Ayan îl aşteaptă, căci se pare că anul acesta Moşul îi va aduce tot ce i-a scris pe listă, de vreme ce a terminat şcoala cu note maxime şi a fost atât de cuminte şi de bun...

• Îl duci pe Ayan anul ăsta în Finlanda, la Moş Crăciun?

Mergem în Finlanda, dar cu câteva zile înainte de Crăciun, ca să vedem cum se pregăteşte Moşul, cum arată sania cu reni, Poşta Specială unde vin scrisorile de la copiii din toată lumea.

•Care a fost cel mai frumos Cră­ciun din viaţa ta?

Am avut un Cră­ciun special în 1989, imediat după Re­voluţie. Am avut un sentiment co­ple­şitor de bucurie, simţeam că s-a schimbat ceva fundamental în viaţa mea şi a tuturor românilor. Aveam 20 de ani şi credeam că e „începutul lumii”!

• Ce-ţi aminteşti legat de Cră­ciunul din copilărie?

Am puternice amintiri afective şi olfactive! Crăciunul înseamnă, încă de-atunci, nişte arome, nişte mirodenii inconfundabile şi sunt tare legată de aceste repere... Era frumos, ştiam atât de bine să ne bucurăm, eu şi fratele meu, de orice dar primeam şi de orice bomboană sau portocală care ne lumina chipurile.

• La ce visai când erai mică, stând lângă brad, în noaptea de Crăciun?

La jucării, desigur. Astea erau cele mai importante vise de copil, iar alte idei, mai complexe, au venit pe măsură ce am crescut, ca la voi toţi.

• Ce nu trebuie să-ţi lipsească niciodată de Crăciun?

Familia şi buna dispoziţie. Crăciunul nu trebuie întunecat cu nici o depresie, orice-ar fi în viaţa fiecăruia. De Crăciun nu trebuie împodobit doar bradul, ci şi sufletul, cred.

• Ce le găteşti alor tăi de Cră­ciun?

Orice în afară de porc, pe care nu-l gătesc, dar îl mănânc cu plăcere şi vinovăţie (râde). Îmi place să fac cozonaci, mai mult de dragul de a frământa aluatul cu mâna, nu cu vreo maşinărie modernă şi de dra­gul aromei care-ţi umple casa.

• Scrii mult de când te-ai mutat pe alte meleaguri. Ce carte vrei să lansezi la anul?

Am mai multe proiecte la care lucrez în paralel, să vedem care va avea parte de mai multă inspiraţie. E posibil chiar să ies cu 2 cărţi anul viitor.

• Cum a fost 2010 pentru tine, ce ţi-ar plăcea să-ţi aducă 2011?

Îl trec la ani frumoşi, pentru că n-am pierdut pe nimeni drag din familie şi pentru mine asta e cel mai important. Cât despre anul viitor, i-am pregătit o listă de planuri şi o să mi-l fac aliat în a le împlini, căci ştiu că numai de mine depinde. Sănătatea, aceea invocată atât de des în această perioadă a anului, rămâne pe primul plan, la mare concurenţă cu iubirea – fără ele, nici o zi din viaţa noastră nu e pe deplin frumoasă. Şi e bine să ne dorim astfel de daruri mai mult decât orice altceva, „împachetat de cadou”.

 

Crăciun în familie
Mihaela Rădulescu le va aduce ro­mânilor trei ore de voie bună în prima şi în cea de-a doua zi de Crăciun. Pe 25 decembrie, Mihaela „va intra” într-o familie autentic românească. Familia Ştefan Cigu – Matilda Pascal Cojocariţa şi cei doi fii ai lor vor pune în va­loare tradiţiile şi obiceiurile româneşti de Crăciun, invitându-i pe cei care vor să sărbătorească „Cră­ciunul în familie” la o masă româ­nească, cu prepa­rate specifice şi muzică pe măsură. Sofia Vicoveanca, Fuego, Sanda La­doşi, Viorica şi Ioniţă din Clejani, Şte­fan Hruşcă, Gelu Voicu şi Taraful Lău­tarii din Teleorman, Nico sunt câţiva dintre invitaţii Mihaelei Rădulescu în prima zi de Crăciun. Iar dacă pe 25 decembrie, George Ivaşcu, Rodi­ca Popescu Bitănescu, Cristina Cioran îi vor amuza pe români cu sce­ne­tele lor, pe 26 decembrie va veni rândul Ilenei Stana Ionescu, al lui Nuami Dinescu şi al lui Eugen Cristea să îi binedispună pe telespectatori.

×
Subiecte în articol: fun