x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mira Godard, o patroană a artelor de origine română, a încetat din viaţă

Mira Godard, o patroană a artelor de origine română, a încetat din viaţă

24 Sep 2010   •   00:00

Mira Godard, comerciantă de artă născută la Bucureşti şi reprezentantă a unor nume sonore de artişti plastici moderni, printre care Christopher Pratt, Alex Colville, Joe Fafard, Mary Pratt, Jean McEwan, Takeo Tanabe sau David Milne, a încetat din viaţă luni la Toronto, la vârsta de 82 de ani, în urma unei boli necruţătoare, potrivit Globe and Mail.



Deşi de-a lungul vieţii a păstrat cu străşnicie secretul vârstei sale, un purtător de cuvânt al galeriilor Mira Godard din Toronto a precizat că aceasta s-a născut în 1928.

Mira Godard a fugit din România după instaurarea regimului comunist, la sfârşitul anilor '40, stabilindu-se prima oară la Zurich şi apoi la Paris, după care a părăsit Europa pentru Canada şi s-a stabilit la Montreal în 1950, notează Agerpres.

Timp de peste 30 de ani Mira Godard a fost una idntre cele mai importante figuri în rândul proprietarilor de galerii de artă, totul începând cu achiziţionarea Galeriei Agnes Lefort, unde expuneau printre alţii Jean-Paul Lemieux şi Paul-Émile Borduas, la Montreal în 1961.

De aici, Mira Godard şi-a urmat cariera şi pasiunea pentru artă la Toronto, unde a deschis Galeria Marlborough Godard în anii '70, urmată de o altă galerie de artă la Calgary în 1979.

×
Subiecte în articol: lumea