x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mircea Radu: "Vreau ca lumea sa creada in dragoste"

Mircea Radu: "Vreau ca lumea sa creada in dragoste"

de Miruna Mihalcea    |    16 Sep 2005   •   00:00
Mircea Radu: "Vreau ca lumea sa creada in dragoste"
VEDETE
Emisiunea "Din Dragoste" a ajuns la al 5-lea sezon. De la 13 septembrie, in fiecare marti, de la 20:30, alte povesti de iubire...

Jurnalul National: Ce s-a schimbat de la prima editie incoace?
Mircea Radu: La-nceput nu erau decat vreo 7-8 cazuri si asa a tinut vreo cateva luni. Atunci erau mai multe declaratii de dragoste si se pare ca la noi nu au prins foarte bine happy-end-urile. Romanului ii trebuie un final fericit doar in urma unei tragedii sau asa ceva. Altfel nu e interesat. Cu cat e mai incurcata povestea, cu atat e mai bine primita de public. Acum, in episodul 4, avem un caz care sigur va avea audienta. Pe scurt, o fata tanara iubeste un baiat tanar si, in final, el ajunge sa aiba o relatie cu mama ei. O sa vedeti deznodamantul...

Ai inchegat o relatie apropiata cu cineva care a apelat la emisiune?
Sunt oameni care scriu la redactie si ne ureaza sarbatori fericite, altii chiar stiu cand e ziua mea de nastere, dar n-as putea spune ca am dezvoltat o relatie de prietenie. O relatie apropiata da, dar gandeste-te ca eu am stat de vorba in amanunt cu peste 1.500 de persoane, in timp ce altii n-au cunoscut in viata lor atatia. M-au imbogatit anii astia la "Din Dragoste" extraordinar de mult.

Chiar am vrut sa te intreb... tu ai cunoscut povestile lor mult mai indeaproape decat am vazut noi. Ti-a schimbat asta parerea personala despre dragoste?
Nu pot spune ca dragostea invatata in emisiune e altfel decat o stiam eu. E la fel cum am cunoscut-o acasa, de la parintii mei, de la bunicii mei. Multi m-au intrebat de ce aratam atatea relatii nereusite. Pentru ca emisiunea isi propune sa asculte povesti care acopera intreaga paleta a oamenilor incercati de acest sentiment. Din dragoste se intampla si razbunare, poti sa ajungi la ura, la cuvinte grele. Noi ce facem? Ascultam povestea unuia care are o amanta si vrea sa-i declare dragostea. Sa-l refuzam pentru ca iese din nu stiu ce tipar sfant al familiei?! Nu. Daca simti ceva deosebit fata de o persoana, spune-i. Dar risti sa te desparti de nevasta, risti ca amanta, daca e maritata, sa nege tot in caravana. Decizia le apartine.

Ti-ai facut si dusmani in urma cazurilor pe care le-ai prezentat?
Foarte posibil. N-am primit telefoane de amenintare, insa vreo doi ne-au dat in judecata. Un tip care avea o functie politica se culca cu nevasta altuia. Barbatul femeii a venit la emisiune si l-a dat in vileag. Amantul descoperit s-a suparat si ne-a dat in judecata. In alt caz, o femeie de serviciu a spus ca directorul i-a facut avansuri si ca a cazut in pacat cu el. Ei bine, directorul ne-a actionat si el in judecata, sustinand ca, "la rangul lui", nu se putea asa ceva. Au pierdut procesele.

Cu ce speri sa ramana publicul in urma acestor emisiuni?
As vrea ca mai ales tinerii sa creada in sentimentul asta. Eu am senzatia ca ei nu prea mai dau doi bani pe dragoste. Vorba Sfantului Augustin: "Iubeste si fa ce vrei", pentru ca iubirea e o raza de Dumnezeire. Daca iubesti, nu poti fi pacatos, ai legi morale. Daca iubesti de-adevaratelea nu umbli in stanga si-n drepata, iti ocrotesti copiii, nevasta. Vreau ca lumea sa creada in dragoste.

Ce schimbari a pregatit noua editie?
Nu sunt schimbari majore. Doar in primele 5 episoade va fi alt logo, adica in mijlocul inimii va sta cifra 5, simbolizand 5 ani de emisie. Si pana la episodul 5, fiecare emisiune va avea un remember scurt, de 5 minute, cu cea mai interesanta poveste a anului de emisiune, cronologic, cu tot cu actualizari.
×
Subiecte în articol: dragoste