x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Miss Muschi

Miss Muschi

de Cristina Ologeanu    |    04 Aug 2006   •   00:00
Miss Muschi
DOCUMENTAR
Si femeile au fibra! Joanna Thomas se retrage din bodybuilding in plina glorie

Documentarul difuzat de Discovery Channel va invita sa intrati in culisele competitiilor de bodybuilding profesionist la… femei. Eroina acestei incursiuni este Joanna Thomas. Ea a fost urmarita in timpul antrenamentelor pentru a participa la competitia de bodybuilding "Miss Olympia". Dintre cele 70 de concurente, numai trei au fost britanice, iar Joanna Thomas este una dintre acestea.

REGIM DRASTIC. Telul ei suprem este sa fie incoronata "Miss Olympia", apoi sa se retraga in culmea gloriei. Numai ca lucrurile nu sunt atat de simple. Ca sa poata participa la competitia "Miss Olympia", Jo trebuia sa iasa pe primul sau pe al doilea loc in cadrul competitiei de calificare. Ca sa se pregateasca pentru acest concurs, timp de patru luni a tinut un regim alimentar drastic si s-a antrenat zilnic. Asta ca sa slabeasca 13,5 kilograme si sa-si defineasca masa musculara. Antrenamentele o solicitau enorm, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, tocmai de aceea ea devinea nervoasa atunci cand cei mai aprigi critici sustin ca aspectul culturistilor se datoreaza in intregime efectului steroizilor. Jo sustine ca, desi femeile care fac culturism par foarte puternice, de fapt ele se supun unui regim foarte strict care le slabesc si care le pot afecta organele vitale.

FAMILIE, COPII... Joanna este constienta ca lumea din jur nu vede cu ochi buni "meseria" si, implicit, aspectul ei fizic. "Probabil ca oame-nii cred ca arat ca o ciudata. De fapt, eu nu sunt altceva decat o femeie diferita de celelalte", marturiseste Joanna.

Desi sunt foarte mandri de fiica lor si o sustin, parintii Joannei i-au marturisit ca asteapta cu nerabdare retragerea ei din acest sport pentru a se aseza la casa ei, pentru a-si intemeia o familie. "Incerc sa-mi gasesc fericirea. Imi place foarte mult sa fac bodybuilding, dar sunt constienta si de faptul ca nu-l voi mai putea practica si va ramane un gol in viata mea."

"Probabil ca oamenii cred ca arat ca o ciudata. De fapt, eu nu sunt altceva decat o femeie diferita de celelalte" - Joanna Thomas practicanta profesionista de bodybuilding

Info

ROMANII, DESPRE DALAI LAMA. Marti seara sunteti invitati sa urmariti la TVR 1 documentarul "Dalai Lama - cel mai cuminte om al lumii", productie Romania, 2004. Veti avea parte de un interviu inedit realizat de jurnalista Irina Szasz in Thaaramsia, nord-vestul Indiei, acolo unde traieste calugarul budhist Dalai Lama. Dalai Lama al XIV-lea, Tenzin Gyatso, dezvaluie viziunea sa asupra lumii si credintele personale despre sansele evolutiei civilizatiei omenirii. Tenzin Gyatso s-a nascut la 6 iulie 1935 si inca de la doi ani (pe atunci numit Lhamo Dhondup) a fost recunoscut ca reincarnarea celui de-al XIII-lea Dalai Lama. (C.O.)

PRADATOR MISTERIOS. "Jurnal de caine" este un documentar a carui actiune are loc in Rezervatia Naturala Nilgiri din India, una dintre cele mai importante biodiversitati din lume. Cand cineastul Krupakar este pe punctul de a abandona studiul cainilor salbatici din zona, el cere sprijinul unui membru de trib, Bomma. Intelepciunea nativa, impletita cu cunostintele moderne, culmineaza cu dezvaluirea secretelor unuia dintre cei mai misteriosi pradatori din padurile indiene - cainele dhole. "Jurnal de caine" este atat povestea lui Krupakar, cat si a cainelui salbatic numit Kirmadi. (Adriana V. Paduraru)

×