x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Miss Venezuela, aleasă Miss Univers 2008

Miss Venezuela, aleasă Miss Univers 2008

15 Iul 2008   •   00:00

Miss Venezuela, Dayana Mendoza, 22 de ani, a fost aleasă Miss Univers 2008, luni, la Nha Trang, staţiune balneară din sudul Vietnamului, informează Rompres. Miss Venezuela, care i-a succedat japonezei Riyo Mori, Miss Univers 2007, s-a plasat înaintea concurentelor din Columbia, Republica Dominicană, Rusia şi Mexic. Coroana de Miss Univers este realizată de designerul de origine japoneză Mikimoto. Este păstrată de Organizaţia Miss Univers şi este folosită în fiecare an pentru încoronarea cîştigătoarei. Estimată la 250.000 de dolari americani, coroana are 800 de diamante de 18 carate şi 120 de perle. De la crearea concursului Miss Univers, Statele Unite au cîştigat cele mai multe titluri, urmate de Porto Rico (cinci), Venezuela (patru) şi Suedia (trei). Filipine, India, Thailanda şi Canada au cîştigat de cîte două ori.


Studiu:Vremea proastă predispune la îngrăşare

Persoanele care ţin regim în speranţa că vor da jos din kilogramele în plus au acum o nouă scuză pentru eventualul eşec: vremea proastă. Potrivit unui nou studiu, preluat de ziarul The Telegraph, persoanele supraponderale au un nivel scăzut de vitamina D, pe care organismul o produce atunci cînd pielea este expusă la razele solare. Nivelul scăzut de vitamina D blochează acţiunea unui hormon denumit leptină, care semnalează creierului cînd stomacul este plin. Prin urmare, ţările care aşteaptă un sezon ploios în această vară, precum Marea Britanie, nu ar trebui să se aştepte la mai multe talii suple printre cetăţeni, informează Rompres. Autorii studiului, cercetători din cadrul Universităţii din Aberdeen, au constatat că organismul celor obezi produce cu 10% mai puţină vitamina D. În plus, s-a descoperit că excesul de grăsime absoarbe vitamina D, împiedicînd-o să intre în sînge. Studiul, care va fi publicat în revista de specialitate Bone, a fost realizat pe un eşantion de 3.100 de femei, ce trăiesc în nord-estul Scoţiei. Datele analizate au inclus estimări privind perioada în care femeile au fost expuse la razele solare în anii precedenţi şi cantitatea de vitamina D obţinută din surse alimentare precum ouăle şi mîncărurile din peşte.


Record:Cel mai lung şir de monede

Nu prea poţi face nimic cu o singură monedă, dar cu mai multe, posibilităţile sînt nenumărate: cum ar fi de pildă realizarea unui şir de bănuţi lung de cîteva zeci de kilometri. La trei zile de la plasarea primei monede pe pămînt, locuitorii din Fort Scott, Kansas, SUA, au reuşit să înşire mii de monede pe o lungime de... 64 de kilometri. Este vorba de cel mai mare şir de monede realizat vreodată, vechiul record fiind depăşit cu peste opt kilometri, conform unui oficial al Guinness Book of World Records, citat de Associated Press. Recordul precedent, de 55 km, fusese stabilit în Malayezia, în 1995. Banii folosiţi la stabilirea recordului, adică 33.790 de dolari, vor fi donaţi pentru modernizarea unui parc din regiune.


Picat din cer la propria căsătorie

Un mire din India a aterizat, la propriu, cu paraşuta, la locul unde urma să se căsătorească, după ce a sărit dintr-un elicopter de la o înălţime de 2.100 metri, informează Rompres. Shisir Mishra, un paraşutist experimentat, a fost însoţit în aer de trei prieteni, ei deschizîndu-şi paraşutele la cîteva sute de metri de pămînt, lăsîndu-i cu gura căscată pe cei invitaţi la ceremonia de căsătorie, dar şi pe viitoarea soţie. "Ideea de a face ceva special cu această ocazie mi-a venit după ce am citit despre un cuplu căsătorit într-un balon cu aer cald", a declarat indianul. "Nu mi-a fost teamă nici un moment. Ştiam că va reuşi să aterizeze cu bine", a precizat la rîndul ei mireasa, Sweta Prusty.  Căsătoria a avut loc în oraşul Bhubaneswar, capitala statului Orissa.

×
Subiecte în articol: magazin miss univers miss univers