x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Misteriosul diamant Wittelsbach-Graff reapare

Misteriosul diamant Wittelsbach-Graff reapare

16 Dec 2009   •   00:00

Diamantul albastru Wittelsbach-Graff, de 31,06 de carate, va fi expus în premieră în public după 50 de ani la Muzeul de Istorie Naturală din Washington timp de şapte luni, începând cu 28 ianuarie, alături de celebrul diamant Hope, au anunţat reprezentanţii muzeului, citaţi de AFP.

"Diamantul Wittelsbach-Graff este un obiect legendar care intrigă, cu siguranţă una dintre cele mai minunate pietre preţioase din lume", a declarat Jeffrey Post, conservatorul colecţiei de geme a acestui muzeu. "Suntem încântaţi să expunem în public această legendă a istoriei şi a gemologiei, pentru prima oară de la prezentarea sa la Expoziţia Universală de la Bruxelles, în 1958", a spus el.

Experţii au trasat istoria acestei pietre preţioase până în 1664, când diamantul a fost oferit de regele Philip al IV-lea al Spaniei fiicei sale, infanta Margarita Teresa, cu puţin timp înainte de căsătoria acesteia cu împăratul Leopold I al Austriei. Diamantul a fost descoperit apoi în 1772, când a intrat în posesia familiei Wittelsbach, casa regală a Bavariei. În 1931 a fost cedat casei de licitaţii Christie's în cadrul unei vânzări misterioase, în cursul căreia piatra a fost înlocuită cu o bucată de sticlă brută.

Diamantul a reapărut apoi în Belgia în 1951 şi a fost prezentat, fără a se preciza numele proprietarului, la Expoziţia Universală de la Bruxelles din 1958. Bijutierul britanic Laurence Graff l-a achiziţionat în 2008 la o licitaţie la Londra, plătind 24,3 milioane de dolari, un preţ record la acea vreme, potrivit Washington Post. Diamantul, care avea 35,56 de carate, a fost repolizat pentru a deveni de un albastru perfect, pierzând 4,5 carate în timpul acestei operaţiuni.

Piatra preţioasă va fi expuă alături de Hope, un diamant albastru de 45,52 de carate, despre care s-a spus că provine din aceeaşi mină din India. Prezenţa acestuia în Statele Unite va fi o bună ocazie pentru specialiştii Muzeului de Istorie Naturală de a efectua câteva teste pentru a afla dacă cele două pietre preţioase provin din acelaşi loc. (MFM)

×
Subiecte în articol: magazin