x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mitică vs Lupescu – “Am fost o gură mai slobodă şi purtător de creier”

Mitică vs Lupescu – “Am fost o gură mai slobodă şi purtător de creier”

12 Mai 2008   •   00:00

Dumitru Dragomir: "Nu am răutăţi faţă de Ionuţ Lupescu, am fost convins de Mircea Sandu să mai merg pe blat, nu să fac blaturi. Am mai pus eu batista pe ţambal. Când Comitetul Executiv i-a atribuit lui Lupescu delegările, comitetul nu avea această competenţă. Dacă găsiţi vreun paragraf, îmi dau cu cartea în cap."



 
Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-au atacat reciproc în timpul Adunării Generale a FRF ce a avut loc, luni, la Casa Fotbalului.

Dragomir, care este şi prim-vicepreşedinte al FRF, a luat cuvântul la capitolul "Dezbaterea şi aprobarea unor modificări în regulamentele FRF", de pe ordinea de zi. "Sunt pus să fiu vigilent, de asta n-am primit niciun salariu. Pe unii îi doare în pălărie de ce se întâmplă aici. Am fost o gură mai slobodă şi purtător de creier. Nu am răutăţi faţă de Ionuţ Lupescu, am fost convins de Mircea Sandu să mai merg pe blat, nu să fac blaturi. Am mai pus eu batista pe ţambal. Când Comitetul Executiv i-a atribuit lui Lupescu delegările, comitetul nu avea această competenţă. Dacă găsiţi vreun paragraf, îmi dau cu cartea în cap. Dar la altceva vreau să mă refer. În regulament se prevede la atribuţiile directorului general că acesta încheie în numele FRF contracte cu colectivul tehnic. Vreau ca în regulament să se adauge «după ce în prealabil a primit aprobarea Comitetului Executiv». Ce înseamnă să pui un om să încheie un contract? Pot apărea speculaţii legate de diferenţa dintre anumite sume. Apoi, Comitetul Executiv a dat autonomie CCA, nu poate fi el pus să facă delegările", a spus Dragomir.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a intervenit şi a explicat că negocierile pot fi făcute doar de un administrator. "Nu mă deranjează ca un administrator să ducă la îndeplinire acest lucru pentru că nu Comitetul Executiv poate negocia", a punctat Sandu, iar Dragomir a replicat: "Mă refer să negocieze în baza mandatului dat de Comitetul Executiv, în baza unei anumite sume maxime".

Şeful federaţiei a intervenit din nou şi a precizat că din sezonul următor va trebui găsită o altă soluţie pentru delegarea arbitrilor la meciurile din Liga I, deoarece Ionuţ Lupescu nu mai doreşte să aibă această atribuţie. "Nu negociază numai o sumă, ci şi clauze, obligaţii, drepturi. Piţurcă poate merita un milion, dar l-am adus mai jos un pic. Decizia delegării arbitrilor a fost luată de Comitetul Executiv. E trecut în regulament, nu am încălcat nimic. Oricum Lupescu nu mai vrea să mai facă delegările. O să găsim soluţii la CCA", a spus Sandu.

Dumitru Dragomir a precizat, apoi, că Lupescu nu este "neapărat" cel care a greşit cu delegările, ci "toţi" care l-au învestit. "Vedeţi? Îi iau apărarea", a spus Dragomir. Când Ionuţ Lupescu a explicat că a prezentat în faţa Comitetului Executiv contractele încheiate şi a precizat că pentru toate acestea a avut acordul preşedintelui FRF, Dragomir a subliniat: "Trebuie să vă încadraţi în sumele aprobate de Comitetul Executiv, să negociaţi în baza unui mandat". Replica lui Lupescu  a fost: "Când un membru al Comitetului Executiv e implicat într-un proces civil pentru credibilitate ar trebui să fie suspendat până la clarificarea procesului. Aşa se procedează şi la UEFA şi FIFA".

Dragomir l-a ironizat apoi pe Lupescu: "Poimâine pun eu pe cineva să te dea în judecată şi fac pariu că nu te schimbă şi nici nu-ţi dai demisia".

Apoi, un membru al Adunării Generale prezent în sală i-a spus lui Dragomir că şi el s-a numărat printre cei care au fost de acord ca Ionuţ Lupescu să facă delegările de arbitri la Liga I. "Am acceptat, credeam că are minte", a punctat Dragomir.

În final, Adunarea Generală a FRF aprobat introducerea amendamentului solicitat de Dragomir la paragraful de regulamentul privind încheierea contractelor cu colectivul tehnic.
  • Mediafax

×