x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Moartea lui Margaret Thatcher", luna viitoare, la Londra

"Moartea lui Margaret Thatcher", luna viitoare, la Londra

20 Ian 2008   •   00:00

13:57 O piesă de teatru intitulată "Moartea lui Margaret Thatcher" se va juca luna viitoare la Londra, aceasta având drept temă urmele pe care eventuala dispariţie a "Doamnei de fier" a Marii Britanii le-ar putea lăsa asupra ţării,



O piesă de teatru intitulată "Moartea lui Margaret Thatcher" se va juca luna viitoare la Londra, aceasta având drept temă urmele pe care eventuala dispariţie a "Doamnei de fier" a Marii Britanii le-ar putea lăsa asupra ţării, transmite AFP.

Margaret Thatcher, în vârstă de 82 de ani, şeful guvernului conservator britanic în perioada 1979 - 1990, a lăsat o moştenire controversată, ea modernizând economia cu preţul unor reforme radicale, dar care au avut un impact social răvăşitor.

Autorul piesei, Tom Green, a examinat motivele pentru care doamna Thatcher continuă să fie percepută diferit de opinia publică, deşi s-a retras de mult de pe scena politică.

Tom Green a explicat, duminică, pentru The Observer, că a fost inspirat, la scrierea acestei piese, de vizita făcută, în septembrie, de Margaret Thatcher, primului-ministru laburist Gordon Brown, care a invitat-o la ceai.
            "Eu am 37 de ani, deci sunt, fără dubiu, un fiu al lui Thatcher", a declarat Green. "Dacă nu sunteţi unul dintre suporterii săi, puteţi spune că a fost un monstru, dar acest lucru pare că s-a schimbat. Forţa convingerilor cu privire la personalitatea sa este parte integrantă a statutului de simbol al lui Thatcher", a subliniat autorul.

Este interesant de văzut, când aceasta va muri, ce va face societatea din ea. Dar acesta nu este un eseu sau o piesă polemică. Şi nu aş defini-o nici ca anti-Thatcher", a mai precizat Green.

 În piesă apar, printre alte personaje, un miner care vine din nordul Angliei pentru a scuipa pe mormântul lui Thatcher, şi un prezentator de televiziune care vede în anunţarea morţii "Doamnei de fier" şansa vieţii sale.

Am fost preocupaţi de tilu, la început, dar acesta o pune pe baronesa Thatcher pe acelaşi plan cu evenimente precum moartea lui John F. Kennedy sau a prinţesei Diana. Ea provoacă astfel de emoţii", a declarat June Abbot, producătorul piesei.

Piesa de teatru se va juca la Courtyard Theatre din Londra, în perioada 5 februarie - 2 martie.
  • Mediafax 

×
Subiecte în articol: magazin thatcher margaret thatcher