x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Momentul de vârf al activităţii cerebrale se înregistrează în jurul vârstei de 39 de ani

Momentul de vârf al activităţii cerebrale se înregistrează în jurul vârstei de 39 de ani

25 Oct 2008   •   00:00

Creierul uman atinge momentul de vârf al activităţii cerebrale în jurul vârstei de 39 de ani, după care viteza lui de prelucrare a informaţiilor scade într-un ritm accelerat, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani, informează dailymail.co.uk.



Cercetătorii americani de la Universitatea California au efectuat acest studiu pe un eşantion de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 23 şi 80 de ani. Testul a constat în măsurarea vitezei de mişcare a degetului arătător într-un interval de 10 secunde.

Cu cât voluntarii mişcau mai repede degetul arătător, cu atât viteza descărcărilor electrice din creier, denumită "potenţial activ neuronal" a fost mai mare. Măsurătorile au fost realizate cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN), în lobul frontal al creierului.

Specialiştii americani au descoperit prin această metodă că organismul uman, după vârsta de 40 de ani, "pierde lupta" cu ritmul de degenerare a neuronilor. Încetinirea reacţiilor cerebrale este o consecinţă a degradării stratului de protecţie al neuronului, celula nervoasă din creier, începând cu vârsta a doua.

Învelişul neuronal funcţionează ca un material izolant, asemănător plasticului care protejează cablurile electrice, şi permite transmiterea unor impulsuri mai rapide între creier şi organism. Atunci când învelişul neuronal se deteriorează, semnalele nervoase de-a lungul celulelor nervoase devin tot mai lente, la fel şi reacţiile organismului.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea