x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MoRandi - Beijo Uh La hitul verii

MoRandi - Beijo Uh La hitul verii

de Miruna Mihalcea    |    12 Aug 2005   •   00:00
MoRandi - Beijo Uh La hitul verii
VEDETE
Dupa ce-au cucerit publicul romanesc si pe cel din strainatate cu primul album, trupa Morandi coace o noua surpriza.

Randi , spune-mi cum ti-ai inceput cariera si ce gen de "activitati" muzicale cuprinde acum aria ta de preocupari in domeniu (texte, sunet, imagine, impresariat…)
De mic sunt procupat de muzica. E pasiunea vietii mele. Am facut scoala de muzica, liceul de muzica, iar acum sunt student la Conservator. Impresariatul nu m-a preocupat, ii las pe cei care se pricep sa faca asta, iar eu ma ocup de partea mea. Insa e important sa stiu principiile de baza din orice zona care are legatura cu activitatea mea principala, muzica.

Am auzit pe multi spunand, la inceput, "Cine se cred astia, Moga si Randi?". Si de cand cu hiturile Morandi: "Ba, da’ chiar sunt tari. Nu m-asteptam". Cum explici schimbarea de atitudine?
Sincer, eu nu am sesizat aceasta atitudine. La inceput au crezut ca e o trupa din afara si toata lumea a fost foarte entuziasmata, dupa care au auzit ca este vorba despre noi si au devenit mai reticenti. Cred ca e vorba de o prejudecata despre muzica romaneasca.

Cand "Beijo" s-a auzit prima data la radio, nu putini au fost cei convinsi ca nu e vorba de o melodie autohtona. De ce crezi ca romanii sunt tentati sa creada ca nu suntem suficient de buni incat sa scoatem un produs la standarde straine?
Si la piesa LOVE ME s-a petrecut aceasta reactie. Cred ca piesa suna foarte bine, clipul era altceva, si din aceasta cauza au fost tentati sa creada ce-au crezut. Dar banuiesc ca s-a depasit aceast stadiu initial, de reticenta, si publicul asteapta acum doar calitate maxima de la Morandi.

Cum ai reusit, intr-un timp atat de scurt, sa devii atat de repede cunoscut pe piata muzicii romanesti?
Popularitatea am capatat-o in urma muzicii si prin munca. Practic, toata viata am facut muzica, iar recunoasterea a venit ca un pas firesc in evolutia lucrurilor.

Ce te-a motivat? Pentru ca imi imaginez ca un asemenea succes nu vine de la sine, cu una, cu doua, ci are nevoie de un efort considerabil…
M-am pregatit de mic pentru asta, asteptam sa vina ocazia in care sa arat ce pot. O contributie majora au avut-o cei cu care am lucrat, dar si parintii mei.

Spune-mi, care crezi ca sunt, pana la momentul asta, cele mai mare realizari muzicale ale tale.
Pe plan muzical, intrarea la Conservator si faptul ca am reusit sa facem un album de foarte buna calitate.

Viata personala

De asemenea, in ceea ce priveste viata personala, care ar fi realizarile? Sau, la momentul asta, profesia se confunda cu resimtirea unui succes personal?
In acest moment, profesia se confunda cu viata personala. Munca cere sacrificii, mai ales daca vrei sa reusesti in ceea ce faci. In ultima vreme nu prea mai am timp pentru mine, dar nu ma plang.

Cine sunt oamenii din jurul tau care te-au sustinut in aceste proiecte? Cei care te-au sfatuit si care au crezut in tine de la inceput?
Smiley si Marius Moga. Parintii mei au crezut si ei foarte tare in mine si, de asemenea, prietenii mei, care cred foarte tare in acelasi motto in care cred si eu: daca vrei, poti!

Ce faci cu banii pe care-i castigi? Nu sunt tocmai putini… Ii "reinvestesti" in acelasi gen de proiecte muzicale, te perfectionezi?
Deocamdata ii economisesc. Surprinzator, dar nu sunt foarte multi. Si, da, incerc sa ma perfectionez tot timpul, pentru ca altfel n-am nici o sansa s-ajung unde mi-am propus.

Despre vicii

Dar care sunt micile tale vicii? Unii sunt innebuniti dupa iahturi, ceasuri si masini scumpe… Tu?
Nu beau, nu fumez. Cred ca viciul meu cel mai mare sunt hainele.

Care e cel mai extravagant obiect pe care ti l-ai facut cadou?
Nu imi plac lucrurile extravagante, nu ma caracterizeaza. Visul meu este sa imi construiesc o casuta pe malul unui lac. Deci nu am visuri extravagante. Imi plac insa lucrurile care ma fac sa ma simt bine cu mine.

Poti sa ne spui cum se desfasoara o zi obisnuita din viata lui Randi ?
Ar fi grozav sa avem macar doua zile la fel, ca sa le putem numi "obisnuite"…, insa in fiecare zi e altfel, azi concert la mare, maine seara in Baia Mare, in dimineata asta pot dormi pana la pranz dupa un concert care a durat pana dimineata si maine trebuie sa fiu in picioare cu noaptea-n cap pentru repetitii… si asa mai departe… In acest moment suntem la mare cu concerte si cum fiecare concert este altfel, publicul este altfel, nu avem timp sa ne obisnuim cu nimic.

Da-ne mai multe detalii despre proiectul Morandi. Stim ca albumul se bucura de un enorm succes in randul publicului. De asemenea, clipurile sunt si ele deosebite, doar daca ne gandim ca la filmarile pentru "Beijo la" a fost folosit echipament de ultima ora, pentru prima data in Romania.
Eu, Marius Moga si 2 Dj formam proiectul Morandi. Alaturi de noi avem tot timpul trupa noastra de dansatoare. Fiecare dintre noi are foarte bine delimitate activitatile si responsabilitatile care ii revin in cadrul proiectului. In ceea ce priveste clipul la piesa "Beijo la", el a fost regizat de Iulian Moga, alaturi de fratele sau, Marius.

Care e relatia ta personala cu Marius Moga?
Avem o foarte buna relatie de prietenie care ne face sa muncim foarte bine si in studio si in afara lui. Am hotarat impreuna cu Marius ca eu voi fi interfata Morandi pentru public, asta din considerente foarte practice. Marius isi petrece 90% din timp in studio (ca si mine de altfel, in perioada de dinainte de Morandi), si i-ar fi fost greu sa activeze ca un membru al trupei 24 de ore din 24…

Ce surprize pregatesti?
La inceputul lunii septembrie vom lansa un nou single si vom face un nou clip. Piesa face parte din al doilea album MORANDI care acum este in lucru.

Am auzit ca pleci din nou peste hotare. Poti sa ne spui unde, de ce, si daca ne pregatesti un "cadou" la-ntoarcere?
Nu este nimic stabilit. E posibil sa plec in vacanta in Grecia. Eu am radacini acolo si vreau sa profit de vacanta ca sa cunosc cat mai bine locurile si oamenii.

Eu, Marius Moga si 2 Dj formam proiectul Morandi. Fiecare dintre noi are foarte bine delimitate activitatile si responsabilitatile care ii revin in cadrul proiectului.

Nu imi plac lucrurile extravagante, nu ma caracterizeaza. Visul meu este sa imi construiesc o casuta pe malul unui lac - Randi, component al trupei Morandi

VOT FM!
Vara la mare, la soare. Nu oricum, ci ascultand, chiar dansand pe ritmurile hitului verii. Asa ne-a venit ideea sa realizam o coperta cu acela sau aceia a carui/carei piesa va fi cantata cel mai des. Si cine poate spune mai bine care e hitul verii decat oamenii de la radio care nu fac altceva decat sa puna muzica ascultatorilor.

Asa ca i-am pus pe DJ-ii bucuresteni sa ne faca un top 3 romanesc al pieselor care ne vor innebuni toata vara. Au raspuns initiativei noastre: Cristi Nitzu (Kiss FM - "Fresh top 40"), Ernest (Radio Total), Marius Vintila (Radio Guerrila), Eugen Rusu (Europa FM - "Desteptarea" si "Top Hit"), Florin Zegrea (www.radio3net.ro), Liana Stanciu (Star FM - "Animatie" si "STARcinema"), Mihai Morar (radio 21 - "Dimineata DeMenta"). Pornind de la propunerile acestora, am punctat, am adunat, iar topul final arata astfel:
  • 1. Morandi - "Beijo Uh la la" (15 puncte)
  • 2. 3rei sud est - "Cu capu-n nori" (5 puncte)
  • 3. Vama Veche - "Vino sa visam sub apa" (4 puncte).

    Printre propunerile DJ-ilor s-au mai aflat: BUG Mafia, Mandinga, OCS, KUMM, DJ Project si Shukar Collective.
  • ×
    Subiecte în articol: muzica marius morandi