x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Motanul Larry, noul "oficial" din casa premierului Marii Britanii

Motanul Larry, noul "oficial" din casa premierului Marii Britanii

de Sînziana Stancu    |    16 Feb 2011   •   14:18
Motanul Larry, noul "oficial" din casa premierului Marii Britanii
Sursa foto: /REUTERS

Larry, un motan al străzii, alb cu pete tigrate, specializat în vânătoarea de şoareci, lucrează acum oficial la reşedinţa premierilor Marii Britanii, din 10 Downing Street.

După o serie de incidente cu rozătoare petrecute sub nasul presei, care au compromis „blazonul” reşedinţei premierului britanic David Cameron, motanul Larry a fost numit oficial marţi în funcţia de „vânător de şoareci”. Are vreo 3-4 ani şi a fost luat de la adăpost la recomandarea patroanei căminului pentru patrupede „Battersea”. „Şefa” pisicilor de-acolo, Kirsty Walker, a fost cea care l-a livrat personal pe Larry în Dow­ning Street.

Ca şi noul lui stăpân politician, Larry are simţuri ascuţite de „prădător”. Adulmecă victima de la o poştă şi îşi înfige gheara în „duşman” înainte ca amărâtul să facă vreo mişcare. Dar este şi  motan de salon, activ, foarte sociabil şi tandru, iar anturajul uman îi place la ne­bunie, după cum l-a recomandat  Walker, asigurându-i pe oamenii premierului că nici un musafir al familiei Cameron nu va rămâne „neonorat” de Larry. Aici ar fi ceva de discutat, pentru că reportera postului de televiziune ITV, Lucy Manning, a cunoscut marţi seară „reversul medaliei”.  Ea venise să-l prezinte „live” pe mult-lăudatul Larry naţiunii britanice. Dar a avut un „full-contact” cu  „killer-ul” de şoareci, alegându-se cu vreo patru zgârieturi pe braţ. Probabil că s-a crezut atacat de reporteră, pentru că dormea dus când ea a încercat să-l trezească mângâindu-l.  După incident, presa a început să glumească, spunând că în Downing Street ar trebui să fie două pisici, una care să prindă şoareci şi alta care să socia­lizeze cu invitaţii premierului. 

×