x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mr. Einstein

Mr. Einstein

de Sebastian S. Eduard    |    11 Noi 2005   •   00:00
Mr. Einstein
CARTE
Editura Humanitas a publicat mai multe lucrari dedicate lui Albert Einstein. Va oferim colectia de "Cuvinte memorabile", culese de Alice Calaprice, eseurile lui Stephen W. Hawking "Visul lui Einstein" si jurnalul lui Alan Lightman...

CUVINTE MEMORABILE. "Cum se face ca nimeni nu ma intelege, dar toata lumea ma iubeste?", se intreba Einstein intr-un interviu din 1944. Teoria relativitatii i-a adus o faima pe care nici un savant n-a dobandit-o vreodata: a devenit simbolul stiintei si al intelepciunii. Dupa ce a studiat vreme de 20 de ani manuscrisele lui Einstein, Alice Calaprice a adunat fel de fel de vorbe memorabile, impreuna cu fragmente din scrisori si documente recent descoperite, alcatuind o antologie care da imaginea vie si complexa a savantului. Einstein vorbeste aici despre sine si despre familie, despre moarte, omenire, viata, Dumnezeu, muzica, razboi, patriotism, farfurii zburatoare, intuitie, femei, stiinta...

VISUL LUI EINSTEIN. Dupa Albert Einstein, Stephen Hawking este fara indoiala cel mai cunoscut fizician. In randul oamenilor de stiinta, celebritatea lui vine din contributia la studiul gaurilor negre. Pentru publicul larg insa, Hawking a devenit celebru ca autorul celei mai bine vandute carti de popularizare a stiintei, Scurta istorie a timpului. In 1993 a scris o carte de eseuri despre Einstein...

VISELE LUI EINSTEIN. Timpul: aprilie-iunie 1905. Spatiul: Elvetia. Sa presupunem ca puteti citi jurnalul elvetian tinut de Albert Einstein in anul teoriei relativitatii. Gasiti in paginile lui doua personaje la fel de misterioase: un fizician pe cale sa elaboreze o teorie care zguduie lumea si Timpul lui, care nu se lasa cunoscut decat prin vise aproape romantice. Ce era in capul lui Einstein la 1905? Vizita in creierul lui este, gratie fizicianului-scriitor Alan Lightman, nu numai posibila, ci si usoara.



"Daca teoria se va dovedi corecta, Germania va sustine ca sunt german, iar Franta ma va declara cetatean al lumii. Daca se va dovedi falsa, Franta va spune ca sunt german, iar Germania ma va declara evreu".


"Visul lui Einstein" reuneste eseuri stiintifice destinate publicului larg si pagini autobiografice si se incheie cu un interviu din 1992 al carui punct de plecare e muzica: ce discuri ar lua Hawking cu el pe o insula pustie?...

Sfat: Ca sa cititi "Visele lui Einstein" va trebuie mai degraba un trecut poetic, decat unul stiintific. Nu e nevoie sa va amintiti nici macar ca E=mc2. Desi nu se supara nimeni daca totusi stiti formula.

SEMNALE EDITORIALE
Nunta
EDITURA RAO. Inca de la inceput, Nicolas Sparks si-a dorit sa scrie o continuare a povestii de dragoste din "Jurnalul unei iubiri" si, in cele din urma, a realizat-o in "Nunta". De aceasta data, intriga se concentreaza asupra eforturilor lui Wilson Lewis de a recastiga afectiunea sotiei sale dupa 30 de ani de mariaj. Apropiata casatorie a fiicei lui il obliga sa realizeze ca, de-a lungul anilor, a permis timpului, obisnuintei si incapacitatii proprii de a-si exprima sentimentele sa sape intre el si Jane o prapastie.



Copii de aruncat
EDITURA POLIROM. Romanul japonezului Ryu Murakami porneste de la evenimente reale - abandonul unor nou-nascuti in boxele pentru bagaje din gara. Ryu Murakami incearca sa-si imagineze ce ar simti astfel de copii si cum s-ar adapta intr-o lume care parca i-a refuzat inca de la nastere. Doi baieti abandonati, Hashi si Kiku, cresc impreuna mai intai intr-un orfelinat in Tokyo, iar apoi in aceeasi familie adoptiva. Curand insa, amandoi se confrunta cu grave probleme de sanatate.



Egoistul romantic
EDITURA PANDORA-M. Cartea lui Frederic se vrea a fi jurnalul unui autor care se autoironizeaza si-si radiografiaza cu o sinceritate cruda defectele: egoist, las, cinic si obsedat sexual. Un fel de Bridget Jones masculin care exaspereaza si amuza. Este vorba de fapt despre Oscar Dufresne, scriitor imaginar, misogin si megaloman, in spatele caruia suntem tentati sa-l recunoastem pe Beigbeder, prezenta rebela si aparent atipica, ce se ascunde si se dezvaluie deopotriva prin aceasta maladie imaginara.



Taina linistitului domn Genardy
EDITURA TREI. Un psihothriller semnat de autoarea germana Petra Hammesfahr, cartea spune povestea dlui Genardy, un om dragut, intotdeauna rabdator, intotdeauna amabil si saritor. Si atat de bun cu copiii. In cartier cunostea personal pe fiecare, se adresa fiecaruia pe nume, se interesa cum o duc parintii, copiii si nepotii... Toti spun numai lucruri bune despre el… Cand linistitul domn Genardy se muta cu chirie in casa ei, Ingrid are imediat un sentiment ciudat.



×
Subiecte în articol: einstein