x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mugur Isărescu: Leul va avea o corecţie reală în 2008

Mugur Isărescu: Leul va avea o corecţie reală în 2008

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Feb 2008   •   00:00
Mugur Isărescu: Leul va avea o corecţie reală în 2008

12:35 • Leul va avea în 2008 o valoare nominală medie sub cea de 3,34 lei pentru un euro înregistrată anul trecut şi ar putea înregistra, tot în acest an, o corecţie reală, a declarat guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

Leul va avea în 2008 o valoare nominală medie sub cea de 3,34 lei pentru un euro înregistrată anul trecut şi ar putea înregistra, tot în acest an, o corecţie reală, a declarat guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

VALOARE. Guvernatorul Băncii Naţionale a arătat că leul românesc nu se află în criză: "Apropo de deprecierea leului, îngenuchierea, zdrobirea, căderea leului. Leul acesta tare, cum vrem să-l numim. M-am uitat din curiozitate cât era când s-au tăiat zerourile. Era chiar 3,6. Din acest punct de vedere nici nu îl văd îngenuchiat. Îl văd, cum zicea Ilie Şerbănescu, cam pe unde trebuia să fie". Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) estimează un curs mediu în 2008 inferior celui din 2007. "Pe bază de bun simţ ne dăm seama că media din acest an va fi inferioară comparativ cu 3,34 lei/euro, cât a fost media anului precedent. Leul nu a avut până acum o corecţie reală, probabil că va avea pe medie în 2008. Probabil, nu sunt sigur", a mai spus şeful BNR. O corecţie reală a leului ar putea avea loc în cazul în care valoarea nominală medie a leului în 2008 ar fi mai mică decât cea din 2007 cu un procent cel puţin egal cu al inflaţiei medii de anul acesta. Comisia Naţională de Prognoză (CNP) estimează inflaţia medie anuală în 2008 la 5,7%, peste nivelul de 4,84% de anul trecut. Folosind această proiecţie, dacă leul ar ajunge la un curs mediu de cel puţin 3,53 lei/euro, acest lucru ar putea însemna că moneda naţională a suferit o corecţie reală.

×
Subiecte în articol: magazin leul