x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzeul slăninii în Ucraina.

Muzeul slăninii în Ucraina.

de Agerpres    |    15 Iun 2011   •   16:21

Un muzeu al slaninii a fost inaugurat in centrul orasului ucrainean Lvov. In cadrul expozitiei sunt prezentate diverse sculpturi din slanina, precum si picturi, fotografii si alte obiecte de arta dedicate acestui preparat culinar traditional in Ucraina, informeaza agentia de presa Unian.
Printre exponate, vizitatorii pot vedea lumanari, figurine de sah, un fotoliu, un umanoid si multe alte obiecte din slanina. Exponatul central este o copie din slanina a inimii umane, inclusa deja in cartea Recordurilor din Ucraina.

In incinta muzeului functioneaza si un restaurant, unde pot fi comandate mancaruri din slanina: de exemplu, desertul "Buzele lui Marilyn Monroe', preparat din slanina, inghetata si fructe. Meniul mai propune si slanina trasa in ciocolata.

De asemenea, vizitatorii pot comanda de la artisti orice fel de obiect sculptat in slanina.
Intemeietorul ineditului muzeu-restaurant este pictorul Boris Berger, iar autorul conceptului este sculptorul Miroslav Dedisin. Cei doi doresc ca pe viitor muzeul sa fie transformat intr-un centru artistic multifunctional, unde sa se desfasoare diverse expozitii, seri de lectura sau cursuri de arta.
Slanina este consumata in diferite forme: afumata, prajita, innabusita sau cruda. Ea este un produs traditional nu doar in Ucraina, ci si in alte tari ale Europei, intre care Ungaria, Slovacia, Cehia si desigur Romania.

×
Subiecte în articol: ucraina muzeu slanina