x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Naomi Campbell, citată ca martor într-un proces de crime de război

Naomi Campbell, citată ca martor într-un proces de crime de război

01 Iul 2010   •   00:00
Naomi Campbell, citată ca martor într-un proces de crime de război

Supermodelul britanic Naomi Campbell şi actriţa Mia Farrow vor fi citate pentru a depune mărturie în procesul fostului preşedinte liberian Charles Taylor, acuzat de comiterea de crime de război.



Fostul şef de stat al Liberiei este bănuit că i-ar fi dăruit supermodelului un diamant neşlefuit de mare valoare, cu ocazia unei recepţii în Africa de Sud în 1997, informează publicaţia britanică The Guardian, citată de Agerpres

Curtea Specială de Justiţie pentru Sierra Leone, de la Haga, a acceptat solicitarea acuzării de a le convoca pe cele două ca martori, însă nu este cunoscută încă data când acestea vor apărea în instanţă. Acuzarea speră că mărturia celor două vedete va oferi suport informaţiilor conform cărora Charles Taylor ar fi făcut trafic cu diamante în schimbul armelor şi muniţiei pentru a-i sprijini pe rebelii din Sierra Leone, stat vecin, în războiul civil din perioada 1991-2002.

Acuzarea a mai precizat că Naomi Campbell a transmis, prin intermediul unui avocat, că nu doreşte să fie implicată în acest caz.

Într-o depoziţie scrisă oferită instanţei, Mia Farrow a susţinut că Naomi Campbell i-ar fi povestit că după recepţia la care a participat în Africa de Sud în 1997, a fost abordată de doi sau trei necunoscuţi care i-au oferit un diamant mare din partea lui Charles Taylor.

×
Subiecte în articol: magazin