x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Năstase, ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD cu 418 voturi

Năstase, ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD cu 418 voturi

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Feb 2008   •   00:00
Năstase, ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD cu 418 voturi

18:39 Fostul premier Adrian Năstase a fost ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD, cu 418 voturi, în faţa lui Dan Mircea Popescu, pentru care au votat 202 delegaţi, iar 28 de voturi au fost anulate. • Geoană: "Năstase mai are unele probleme cu justiţia, sper să nu afecteze imaginea partidului" • CV Tudor: "Victoria lui Năstase era previzibilă, de acum încep problemele pentru Geoană" Iliescu apreciază că ar putea fi organizat un congres al PSD după alegerile locale
Iliescu: "Un om ca Năstase nu poate fi ţinut pe margine"Năstase joacă pe cartea revenirii


Fostul premier Adrian Năstase a fost ales, vineri, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, cu 418 voturi, în faţa lui Dan Mircea Popescu, pentru care au votat 202 delegaţi, iar 28 de voturi au fost anulate.

De asemenea, Aristide Roibu a fost ales trezorier al partidului, cu 624 de voturi "pentru" şi 39 de voturi "împotrivă".

La anunţarea rezultatelor votului pentru preşedinţia Consiliului Naţional, participanţii la reuniune au aplaudat îndelung şi au scandat "Năstase! Năstase!".

Adrian Năstase a fost felicitat de Mircea Geoană, cei doi îmbrăţişându-se. De asemenea, l-au mai felicitat pe Năstase contracandidatul său, Dan Mircea Popescu, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Ion Stan.

Năstase, Geoană, Iliescu şi Dan Mircea Popescu s-au prins de mâini şi le-au ridicat, pe acordurile imnului PSD.

 

Geoană: "Năstase mai are unele probleme cu justiţia, sper să nu afecteze imaginea partidului"

 Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, după ce Adrian Năstase a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional, că acesta mai are încă probleme cu justiţia, dar speră că şi le va rezolva şi că nu vor afecta imaginea partidului.

Întrebat de ziarişti cu privire la problemele din justiţie pe care le are Adrian Năstase, Geoană a spus că "încă mai există aceste probleme" şi a menţionat că este convins că noul preşedinte al Consiliului Naţional şi le va rezolva, în condiţiile în care "substanţa acuzaţiilor care îi sunt aduse" arată că este vorba "de o manipulare politică a dosarelor".

"Timpul şi justiţia vor putea să clarifice aceste subiecte şi Năstase să revină nu doar într-o funcţie politică în partid, dar şi în percepţia publică", a adăugat el.

Întrebat dacă problemele lui Năstase cu justiţia vor afecta imaginea partidului în condiţiile în care el a revenit în prim-planul partidului într-un an electoral, Geoană a răspuns: "Sper că nu vor afecta partidul şi acesta a fost şi votul şi judecata colegilor noştri astăzi. Eu sunt convins că nu. Mi-a plăcut foarte mult discursul lui, de om politic matur. (...) Sunt convins că va putea să confirme în perioada următoare alături de noi, aşa cum sunt convins că Dan Mircea Popescu, un om de o excepţională fibră morală, va rămâne în echipa noastră".
 

 

Iliescu apreciază că ar putea fi organizat un congres al PSD după alegerile locale

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat, vineri, că, după alegerile locale, ar putea fi organizat un congres al partidului.

Întrebat dacă este de aşteptat un congres al PSD după alegerile locale, Iliescu a răspuns: "Probabil, probabil".

 

CV Tudor: "Victoria lui Năstase era previzibilă, de acum încep problemele pentru Geoană"

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, consideră că abia după alegerea lui Adrian Năstase ca preşedinte al Consiliului Naţional al PSD încep problemele grave pentru Mircea Geoană, care va fi "debarcat" din funcţia de preşedinte al partidului.

Liderul PRM a declarat, pentru MEDIAFAX, că victoria lui Năstase era previzibilă, mai ales că "a beneficiat de sprijinul lui Ion Iliescu".

"Un elementar simţ de fair-play mă face să îl felicit pentru acest succes, dar şi să îi transmit că, dacă nici de data aceasta nu mă ascultă, cariera sa politică se va termina definitiv", a spus Vadim Tudor.

 

  • Mediafax

 

 

11:09

Liderii PSD împotriva candidaturii lui Adrian Năstase

Şedinţa Consiliului Naţional al PSD, care are loc la Palatul Parlamentului, a început, pe ordinea de zi aflându-se alegerea preşedintelui acestui for, dar şi o eventuală decizie despre depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu. Liderii PSD i-au cerut joi seara lui Adrian Năsase să-şi retragă candidatura pe motiv că nu este momentul revenirii sale, însă acesta a refuzat, arătând că vrea să ştie ce susţinere are în partid.

 

PROGRAM.Peste 700 de delegaţi vor alege pentru preşedinţia Consiliului între Adrian Năstase şi actualul deţinător al funcţiei, Dan Mircea Popescu, în timp ce pentru postul de trezorier s-a înscris doar Aristide Roibu, care îşi doreşte un nou mandat. Un alt subiect important al acestui Consiliu este luarea unei decizii în legătură cu depunerea unei moţiuni de cenzură, în condiţiile în care PSD a susţinut că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare pentru că a avut o poziţie diferită de cea a Executivului român în chestiunea Kosovo. Subiectul moţiunii de cenzură ar trebui să aducă o discuţie lămuritoare despre modul în care PSD ar trebui să se raporteze în perioada următoare la celelalte partide, în special la PNL, în condiţiile în care relaţia social-democraţilor cu puterea de dreapta a fost subiectul predominant de dispută în 2007, iar convocarea Consiliului Naţional a fost cerută pentru o analiză serioasă a acestor chestiuni. În cadrul şedinţei se va discuta şi despre oferta electorală a PSD pentru alegerile din acest an, în condiţiile în care formaţiunea condusă de Mircea Geoană doreşte un scrutin unic, adică parlametare anticipate în acelaşi timp cu cele locale din vară.

 

CONTRA. Mircea Geoană şi o parte din conducerea centrală s-au reunit joi seara într-un restaurant invitaţi de Ioan Rus, care îşi sărbătorea aniversarea. La întâlnire au participat şi cei doi candidaţi la şefia Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi Dan Mircea Popescu. Potrivit unor participanţi la discuţie, Geoană şi majoritatea vicepreşedinţilor i-au cerut lui Năstase să nu mai intre în cursă, arătându-i că nu e momentul pentru o revenire a sa. Orice decizie va lua, i-au mai spus aceştia, Năstase este în continuare dorit în echipă, au mai arătat sursele citate, dar că prezenţa sa în primele rânduri l-ar vulnerabiliza atât pe el, cât şi partidul. Năstase le-ar fi spus că nu înţelege de ce nu îl lasă să revină pe acest post destul de neimportant şi de ce fac atâta caz pe acest subiect. Fostul premier i-a mai anunţat că este prea târziu să renunţe la cursă şi că va candida pentru că doreşte să-şi rezolve această problemă, adică să vadă care este susţinerea pe care o are printre filiale.

×