x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nicolas Cage l-a ascultat pe Herbie Hancock, vineri seara, la Sala Palatului

Nicolas Cage l-a ascultat pe Herbie Hancock, vineri seara, la Sala Palatului

30 Oct 2010   •   00:00
Nicolas Cage l-a ascultat pe Herbie Hancock, vineri seara, la Sala Palatului

Actorul a fost prezent aseară la concertul susţinut de legendarul Herbie Hancock la Sala Palatului. Aflat pentru prima dată în România, Hancock s-a declarat fericit că a ajuns într-un loc în care a fost primit cu multă căldură. Nicolas Cage se află în România pentru filmările celui mai recent proiect al său, "Ghost Rider 2".



"Cunoscutul actor hollywoodian a ţinut să îl cunoască şi să îl felicite personal pe maestrul Herbie Hancock după spectacol, declarându-se la rândul său fascinat de reprezentaţia artistului şi a muzicienilor care l-au acompaniat", se arată într-un comunicat remis de organizatorii evenimentului şi citat de Mediafax.

Rafinamentul sonorităţilor de jazz, măiestria lui Herbie Hancock, vocea Kristinei Train şi patru dintre cei mai talentaţi instrumentişti ai momentului - chitaristul Lionel Loueke, bassistul James Genus, toboşarul Trevor Lawrence Jr. şi Greg Phillinganes, care l-a secondat pe Herbie la clape, au fost garanţia unui spectacol foarte apreciat de public.

Show-ul a continuat cu foarte cunoscuta piesă "Imagine". Un alt moment apreciat de public a fost reinterpretarea piesei scrise de Peter Gabriel, "Don’t give up". Setlist-ul a continuat şi cu alte piese de pe albumul "The Imagine Project", precum "Tamatant", "Times, They are a Changing" sau "Space Captain", dar şi cu piese mai vechi ale artistului, care au revoluţionat muzica jazz: "Watermelon Man", "Cantalope Island", "Chameleon" sau "Rock it".

Potrivit comunicatului, Herbie Hancock şi-a elogiat fiecare membru al band-ului, a glumit cu publicul şi s-a declarat fericit că a ajuns într-un loc în care a fost primit cu multă căldură.

Cu un portofoliu ce reuneşte 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vândute în întreaga lume, 12 premii Grammy, un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Round Midnight", precum şi alte peste 25 de distincţii - printre care Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer primit la Paris în 1985, dar şi titlul de artistul anului oferit de fundaţia Harvard în anul 2008 -, şi numeroase colaborări de succes alături de nume celebre ca Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones şi Leonard Cohen, Herbie Hancock este considerat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazz-ului modern internaţional.

Actorul Nicolas Cage va începe filmările pentru pelicula 3D "Ghost Rider 2" pe 1 noiembrie, în judeţul Sibiu, a declarat directorul de marketing al Studiourilor Castel Film, Bogdan Moncea, adăugând că filmările vor avea loc, într-o primă fază, lângă oraşul Sibiu şi prin judeţ, dar şi la Hunedoara. Cea mai mare parte a filmărilor, care durează până în februarie anul viitor - cu o pauză în perioada Crăciunului -, va avea loc în Studiourile Castel Film din Bucureşti.
Nicolas Cage va fi, de asemenea, oaspete de onoare la cea de-a şasea ediţie a Balului de Caritate de Halloween, care are loc la Palatul Parlamentului, în Bucureşti, care va avea loc în această seară.

×
Subiecte în articol: lumea