x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nicolas Cage, supereroul

Nicolas Cage, supereroul

19 Iun 2009   •   00:00
Nicolas Cage, supereroul

Dacă vă era dor de un film-catastrofă, Nicolas Cage pare şi el pregătit. Un film cu multă acţiune şi multe efecte speciale: "Numere fatale/ Knowing".

În 1959, la finalizarea unei noi şcoli, se decide să se creeze o capsulă a timpului pentru generaţiile viitoare, în care vor fi introduse desenele unui grup de elevi. Dar unul dintre elevi, o fetiţă misterioasă care pare să audă voci, în loc să deseneze precum colegii ei, îşi completează foaia de desen cu un şir de numere, aparent aleatorii.

Peste 50 de ani, o nouă generaţie de elevi examinează conţinutul capsulei, şi mesajul criptic al fetei ajunge în mâinile tânărului Caleb Myles. Tatăl lui Caleb, profesorul Ted Myles, reuşeşte să descifreze însemnătatea seriei de numere şi descoperă că acestea au prevestit cu mare acurateţe data fiecărui dezastru din ultimii 50 de ani şi totalul morţilor aferent fiecărei catastrofe.

Continuând să studieze mesajul, el îşi dă seama că, din seria de dezastre menţionate în textul fetiţei, trei dintre ele nu s-au întâmplat încă. Ultimul din cele trei dezastre sugerează o catastrofă la nivel global, în care se pare că Ted şi familia sa deţin un rol important.

Când încercările lui Ted de a avertiza autorităţile eşuează, el se consideră responsabil să facă tot ce îi stă în putere pentru a împiedica distrugerea iminentă a planetei.

 

Situaţia e puţin... pregnantă
Pentru cei care vor să se amuze, în cinematografe intră "Munca-i un travaliu/ Labor Pains". Thea, secretară într-o editură, încearcă din răsputeri să-l evite pe şeful ei cam tâmpit şi tiranic, Jerry. Când acesta o aude glumind pe seama lui, soarta fetei pare pecetluită, dar Thea scapă de concediere minţind că e însărcinată! Câştigând şi simpatia afurisitelor de colege cu această minciună, Thea n-are decât o problemă: sarcina ei falsă convinge editura să scoată o carte despre acest subiect, iar coordonator e nimeni altul decât frumosul frate al lui Jerry, Nick.

×
Subiecte în articol: film