x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun No-no-no… poate!

No-no-no… poate!

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    20 Aug 2007   •   00:00
No-no-no… poate!

They tried to make me go to rehab / I said no, no, no. Sau poate că da..., da’ mai vedem noi. Este atitudinea tipică a britanicei Amy Winehouse cănd vine vorba de - absolut necesara, se spune -, dezintoxicare.

Â
They tried to make me go to rehab / I said no, no, no. Sau poate că da..., da’ mai vedem noi. Este atitudinea tipică a britanicei Amy Winehouse cănd vine vorba de - absolut necesara, se spune -, dezintoxicare.

Vorba căntecului. Mult tatuata interpretă a hitului ce aminteşte de Sarah Vaughan din anii ’40, "Rehab", şi-a insuşit mesajul piesei poate un pic prea mult decăt era necesar. Astfel, după o tentativă eşuată de a urma o cură de dezintoxicare intr-o clinică londoneză - de unde se spune că a fugit după doar două zile - Amy (Jade) Winehouse s-a convins intr-un final să mai dea o şansă căii celei bune. Motivul insă nu este vreo revelaţie recentă şi nici măcar susţinerii celor din jur, motivele invocate (prea) adesea de vedetele, ci... frica. După ultimul chiolhan in compania trupei sale şi-a unui mare număr de prieteni in clubul Phantom din Londra, "Rehab-Girl", cum a denumit-o presa britanică era să devină o... fantomă, dusă aproape in comă la spital, după o presupusă supradoză de droguri, şi salvată in ultimul moment de medicii de la urgenţă. A jurat că-şi va schimba viaţa.

Neincredere. Dar dacă strigi prea des că vine lupu’, nu te mai crede nimeni cănd e chiar pe bune. In esenţă (ah! inţelepciunea poporului romăn!), cam asta este şi reacţia publicului la noua tentativă a lui Amy de a-şi "revizui comportamentul". Drept urmare, comentariile de pe forumurile de specialitate abundă in semne de intrebare (şi, evident, de intrebările propriu-zise). Poate insă şi mai relevante sunt cifrele.

Monitoarele de trafic relevă o scădere drastică pe motoarele de căutare pentru subiecte gen "amy winehouse pics". Doar 2-3% dintre "surferi" mai sunt interesaţi de fotografii ale britanicai, excepţie făcănd cele cu o Amy "răvăşită" in seara internării, postate pe blogguri de paparazzi. Nici versurile sau mp3-uri cu piesele solistei nu prea par a mai avea zilele acestea căutare. Mult mai căutate insă sunt acum subiecte precum "amy winehouse in rehab", "amy winehouse hospitalized" sau "amy winehouse overdose".

Â

Recidivistă. A jurat cu lacrimi in ochi (şi cu punga de perfuzii - for a change - la venă). Dar după două zile de internare, se pare că "rehab" e doar un cuvănt pe care Amy Winehouse vrea doar să-l cănte. Căci nici de data aceasta n-a rezistat prea mult in clinică, iar la nici 48 de ore, interpreta britanică a "evadat" din nou. Se părea că va fi nevoie de un alt "dans cu moartea albă" pentru a o convinge să se supună ingrijirii medicale...

Dar, surpriză (?)! Amy s-a intors de bună voie in clinica de dezintoxicare. Aşteptăm o nouă evadare, laolaltă cu armata de paparazzi adunaţi in jurul spitalului londonez. No-no-no… poate!

×
Subiecte în articol: magazin winehouse