x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Norica Nicolai / "Profesorul” din discuţia Nastasiu – Hayssam este Traian Băsescu

Norica Nicolai / "Profesorul” din discuţia Nastasiu – Hayssam este Traian Băsescu

16 Ian 2008   •   00:00

15:11 • Vicepreşedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a declarat că persoana la care se referea Omar Hayssam în discuţia cu Ciprian Nastasiu cu apelativul "profesorul” este preşedintele Traian Băsescu, menţionând că afirmaţia sa se bazează pe "logică” şi pe "analizele presei”.



Vicepreşedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, a declarat că persoana la care se referea Omar Hayssam în discuţia cu Ciprian Nastasiu cu apelativul "profesorul” este preşedintele Traian Băsescu, menţionând că afirmaţia sa se bazează pe "logică” şi pe "analizele presei”.

"Din stenogramele publicate de presă şi din dezbaterile publice a rezultat că persoana la care se referea Omar Hayssam şi Ciprian Nastasiu cu apelativul profesorul este preşedintele Traian Băsescu. Fac această afirmaţie cu foarte mare îngrijorare şi cred că toţi trebuie să fim îngrijoraţi că o persoană condamnată şi un procuror îşi permit să vorbească în acei termeni despre şeful statului”, a declarat senatorul liberal.

Întrebată pe ce se bazează afirmaţiile sale, ea a susţinut că "logica” şi "analizele presei” o fac să spună acest lucru.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi alt "look", de pe Otopeni.

Hayssam - judecat pentru răpirea a trei jurnalişti români în Bagdad, a fugit din ţară în iunie 2006 - sugerează, în cadrul unor convorbiri cu Nastasiu, că plecarea sa a fost aranjată la vârf, totul fiind legat de un personaj misterios, numit "Profesorul".

Întrebat de starea de sănătate, Hayssam se văicăreşte şi spune că sunt nişte măgării comentariile privind faptul că nu ar fi bolnav, chestiune speculată, spune acuzatul, de zona politică.

"Ãstea sunt nişte măgării, că altceva nu pot fi... Pe scena politică vrea s-o folosească. Dar, părerea mea, cum a procedat Profesorul foarte bine, că a sărit la gâtul lor chiar dacă şi-a sacrificat nişte oameni pe care, în afară de şeful dumneavostră (Ilie Botoş-n.r), meritau ei", spune sirianul.

Din acest moment, discuţia gravitează în mare măsură în jurul misteriosului personaj numit de sirian "Profesorul". Despre acesta, Hayssam insinuează că avea calitatea de a-l demite pe Ilie Botoş din funcţia de procuror general al României. Mai mult, sirianul spune că "Profesorul" a sacrificat nişte oameni, dând de înţeles că misteriosul personaj denumit astfel este chiar preşedintele Traian Băsescu.

"O să vorbim multe şi chestiunile ălea cu ... măgăria aia când a venit Profesorul că au dejucat un atentat la viaţa lui, că au făcut, că au dres, toate sunt nişte minciuni". (În 24 ianuarie 2006, când Băsescu se afla în vizită la Focşani, un telefon anonim anunţa prezenţa unei bombe în Prefectura Vrancea, dispozitivul găsit nefiind periculos, susţinea SRI-n.r.).

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe a solicitat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ca procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuţiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

"Cer ca procurorul general să discute cu domnul Nastasiu şi să îl întrebe cum de a acceptat în mod implicit, tacit, titulatura de profesor. Înseamnă că domnia sa ştia cine este acest profesor. Din dialogul respectiv rezultă acest lucru. Poate că eu mă înşel şi atunci e cazul ca cineva să dea lămuriri. E o obligaţie să se dea lămuriri, cu atât mai mult cu cât ideea ar putea duce către preşedintele României. Mi-ar fi foarte greu să cred că domnul preşedinte este aşa de bine apreciat de un terorist cum este Omar Hayssam şi că procurorul Nastasiu ar avea ştiinţă despre asemenea posibilitate”, a spus Radu Stroe.
  • Mediafax


Hayssam a fugit ca un gentleman
Fragmente din stenogramele convorbirilor interceptate  dintre Omar Hayssam şi Ciprian Nastasiu.

×