x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Norman a încetat din viaţă

Norman a încetat din viaţă

05 Oct 2010   •   00:00
Norman a încetat din viaţă

Actorul britanic Norman Wisdom, renumit pentru rolurile sale din comediile burleşti din anii '50 şi '60, a murit luni, la vârsta de 95 de ani, informează bbc.co.uk.

Născut la 4 februarie 1915, la Londra, Norman a devenit celebru pentru rolurile sale din comediile produse între 1953 şi 1966 în care a interpretat rolul personajului burlesc Norman Pitkin - "Trouble in Store", "One Good Turn", "The Square Peg", "Pe fază/ On the Beat" şi "A Stitch in Time". Charlie Chaplin obişnuia să spună că Norman Wisdom este "clovnul" lui preferat.

Ulterior, actorul britanic şi-a construit o carieră solidă pe Broawday şi în televiziune, fiind apreciat de criticii de specialitate pentru rolul dramatic din lungmetrajul de televiziune "Going Gently" (1981), în care a interpretat rolul unui pacient muribund bolnav de cancer.

În 2000, a fost numit Cavaler de către regina Marii Britanii. Norman Wisdom a renunţat la actorie la vârsta de 90 de ani, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Actorul a suferit o serie de atacuri cerebrale în ultimele şase luni care i-au afectat sănătatea fizică şi mintală. El şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-un azil de bătrâni din Isle of Man.

×
Subiecte în articol: magazin