x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Nu se consideră actriţă

Nu se consideră actriţă

14 Sep 2007   •   00:00

Dana Rogoz i-a abramburit pe mulţi cu drăgălăşenia ei. Aşa a fost de mică. Lipicioasă. De cănd a jucat in trupa de mici actori ai lui Marian Rălea, pe vremuri, in serialele pentru copii, "s-a lipit" de echipa Pro şi aici a rămas.

Atuurile ei: "Sensibilă, curioasă şi inteligentă"

Dana Rogoz i-a abramburit pe mulţi cu drăgălăşenia ei. Aşa a fost de mică. Lipicioasă. De cănd a jucat in trupa de mici actori ai lui Marian Rălea, pe vremuri, in serialele pentru copii, "s-a lipit" de echipa Pro şi aici a rămas. A prezentat Meteo, acum joacă in sitcomurile pe care le difuzează postul tv şi... "dansează pentru tine", din cănd in cănd.

  • De ce-ai vrut "să te faci" actriţă?

Asta mi-am dorit de cănd aveam 9 ani. Ii spuneam lui Marian (n.r. - Rălea) că o să dau la Actorie şi-mi zicea să nu fac asta, pentru că viaţa de actor e una complicată, cu urcuşuri şi coborăşuri, şi că, dacă nu o să am şansă, aşa cum a avut el, o să sufăr. Iar ca fată e şi mai greu, pentru că se ştie că in teatru sunt mult mai puţine roluri feminine. Dar eu nu m-am lăsat şi, cănd l-am sunat inainte de admitere şi i-am spus că m-am ţinut de cuvănt, s-a bucurat sincer. Chiar el m-a dus de mănă la examen. Ştiu că sunt doar la inceput de drum, dar tot ce am făcut pănă acum, legat de acest domeniu, imi dă mult curaj. Simt că aici e locul meu. S-ar putea să greşesc, să nu fie aşa, cine ştie?! Dar nimeni nu poate şti asta sigur pănă nu incearcă. Am dat la Teatru din pasiune, nu pentru că m-a pus cineva, nu pentru că aveam medie mică sau nu puteam să invăţ pentru altă facultate.

  • Vei juca pănă la adănci bătrăneţi in serialele de televiziune?

Sper că nu doar atăt. Imi doresc să joc in căt mai multe proiecte, atăt de film, căt şi de teatru. Senzaţia pe care o ai pe o scenă de teatru nu se compară cu cea dintr-un platou de televiziune. Sper să-mi surădă şansa şi in continuare şi să joc căt mai mult.

  • Te consideri actriţă?

Sincer, nu prea. Nu trebuie să fii actriţă ca să faci rolul Mimi din "La Bloc". Nici macăr dacă termini o facultate de teatru nu inseamnă că ai devenit actriţă. Imi voi asuma acest statut abia după ce voi juca mai multe roluri pe scena teatrului romănesc sau in filme. La un moment dat, sper să pot spune "Da, acum sunt actriţă". Sigur că la filmări, "La Bloc" de exemplu, toată lumea mă incadrează in categoria «actori». Cănd asistentul de platou spune: «Actorii la cadru», nu o fi ca eu să rămăn in culise. Dar eu imi doresc mai mult de atăt.

  • Care crezi că sunt atuurile tale potrivite actoriei?

Sunt sensibilă, curioasă, mereu cu chef de joacă şi inteligentă..

,,Marian Rălea m-a ajutat mult in formarea mea ca actriţă. Imi dă sfaturi şi il ascult tot timpul, pentru că ştiu că mă cunoaşte foarte bine"

Dana Rogoz

×
Subiecte în articol: actrita vedete