x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O gaina aviara rupe tacerea

O gaina aviara rupe tacerea

de Luiza Moldovan    |    26 Feb 2006   •   00:00
O gaina aviara rupe tacerea
INTERVIURI IMAGINARE
Stimati cititori, suntem martorii unei scene cutremuratoare, pe care ne bucuram ca putem sa v-o aducem la cunostinta. Aceasta este gaina Matilda. Norocoasa supravietuitoare a cumplitului masacru ce a avut loc in Ceamurlia de unde cu respect va informam. Atinsa de cumplita boala a gripei aviare, doamna Matilda a fost de acord sa ne acorde un scurt, dar emotionant interviu.

Jurnalul National: Doamna Matilda, cum vedeti solutia pandemiei de moarte in randul gainilor?
Doamna Matilda: Vedeti dumneavoastra... problema nu e de ieri-de azi. Exista un soi de agresivitate atavica in om, agresivitate care vine TOCMAI din consumul de carne. Daca n-ar mai consuma carne, oamenii ar fi mai pasnici. Ce vreau eu sa spun este ca, domnilor, violenta nu este o solutie. Uitati-va in lume. Unde a fost violenta s-a rezolvat ceva? Nu! De asta am curajul sa spun aici: nu ucigand gainile gasiti rezolvarea. Deci solutia se afla in farfurie.

V-ati simtit vreodata maltratata de catre patronii dumneavoastra?
Da, si-nca extrem, dar extrem de violent. Inchipuiti-va ca mi-am vazut prietenele zburatacind prin ograda. Ceva mai tarziu, am simtit mirosul lor de supa. Eu, ca vegetarian convins, n-am salivat, dar sa-l fi vazut pe Grigore, badigardul nostru, ce mai horcaia de pofta! Daca nici in mileniul al treilea nu vom intelege ca si noi avem drepturi... Cum spunea, de pilda, si prietenul meu, Malraux: "secolul 21 va fi vegetarian sau nu va fi deloc". Agresivitatea psihica s-a repetat nu o data, ci chiar in mai multe randuri. Ca gaina batrana, ma gandesc deloc cu placere la vechea zicala, potrivit careia gaina batrana... uf... ca mi se face pielea de gaina pe mine...

Nu ati simtit nevoia sa intrati intr-o asociatie care sa militeze impotriva violentei indreptate asupra gainilor?
Va referiti la violenta de tip aviar?

Intocmai!
Am facut toate demersurile posibile! Si? Cine credeti ca se uita la o biata gaina ca mine, batrana, bolnava si sub tratament? Daca eram vreo puicuta d-aia, ia sa-i fi vazut!

Dar problema cea mai grava pe care o intampinati...
... este ca nu avem si noi un sediu al nostru. Unde sa-ti faci asociatie daca n-ai sediu? Ca l-as face la mine acasa, da’ n-am conexiune buna la internet. Nu, deci nu!

×
Subiecte în articol: magazin gaina