x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie

O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie

de Mediafax    |    13 Feb 2012   •   15:15
O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie

O pictura care ii prezinta pe Romeo si Julieta, realizata in 1884 de artistul Bernard Frank Dicksee, a fost votata cea mai romantica opera de arta din Marea Britanie, informeaza MEDIAFAX, care citeaza Daily Mail.

Desi se spune ca romantismul este mort in epoca moderna, iata ca acest sondaj realizat cu prilejul Valentine's Day (14 februarie) arata ca inimile oamenilor tanjesc inca dupa el.

Tabloul care prezinta un sarut furat intre cele mai cunoscute personaje romantice din toate timpurile a fost votat ca fiind cea mai romantica opera de arta din Marea Britanie, in urma unui sondaj realizat de Art Fund pentru a marca Valentine's Day.

Expertii sustin ca acest tablou cu Romeo si Julieta, realizat in ulei de artistul englez Frank Bernard Dicksee in 1884, continua sa fie popular deoarece toti oamenii tanjesc dupa "pasiune si fidelitate".

Tabloul prezinta cuplul shakespearian sarutandu-se dupa noaptea nuntii, parand ca nu realizeaza ca acesta este ultimul sau sarut.

"Pictura lasa impresia ca, desi moartea este aproape, iubirea nu va muri niciodata. Romantismul este un vis care inca salasluieste in inimile a milioane de persoane", a declarat criticul de arta Godfrey Barker.

Tabloul, care poate fi admirat la Southampton City Art Gallery, a primit 71% din voturi la sondajul organizat de Art Fund cu prilejul Zilei Indragostitilor.

Pe locul al doilea in clasament s-a situat sculptura lui Auguste Rodin "Sarutul/ The Kiss" - de la Turner Contemporary din orasul Margate (Kent, Marea Britanie).

×