x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oameni şi şoareci în Reichstag

Oameni şi şoareci în Reichstag

de Sînziana Stancu    |    14 Ian 2010   •   00:00

Simbolul Germaniei reunificate este populat parte-n parte de parlamentari şi... rozătoare.



Răvăşit de incendiu în 1933, ocupat de sovietici în 1945, abandonat apoi şi, în final, renovat ca simbol al Germaniei după Reunificarea din 1991, clădirea Reichstag-ului din Berlin, care găzduieşte în prezent Bundestag-ul (Parlamentul german) are din nou probleme. De data asta, cu nişte invadatori mai puţin obişnuiţi: şoarecii. Rozătoarele au ajuns să se simtă ca la ele acasă, dar nu prin galerii, ci chiar printre picioarele miniştrilor, deputaţilor şi asistenţilor lor, pe care-i auzi din când în când scoţând ţipete de spaimă, scrie Le Figaro.

De ruşine, administraţia clădirii a încercat să interzică orice dezvăluire despre această chestiune şi, mai ales, orice reportaj de presă despre activitatea muncitorilor de la deratizare şi alergătura lor după abilele rozătoare. Toate astea "ar fi compromis prestigiul organului legislativ al ţării". Dar, până la urmă, povestea s-a aflat, deşi nu s-a discutat "intern" prea mult despre subiect.

TRATAŢI OMENEŞTE
Şoarecii au ales clădirea ultramodernă nu din "motive politice", ci din cauza valului de frig polar ce a ajuns în Germania la începutul lunii. Ei sălăşluiau în parcurile şi clădirile din apropiere, dar de acolo au săpat galerii până au ajuns la Reichstag, unde e cald şi bine şi au ce să roadă.

Asaltaţi de ziariştii insistenţi, parlamentarii au fost nevoiţi să dea până la urmă o explicaţie. Între altele, ei au declarat cotidianului Die Welt că operaţiunile de deratizare de până acum au avut rezultate bune, ţinând să precizeze că şoarecilor  le-au fost respectate şi "drepturile",  aceştia fiind prinşi şi "trataţi omeneşte", adică fără cruzime ...  Administraţia Bundestag-ului nu a dat detalii cu privire la operaţiunile de îndepărtare a lor, de unde s-ar putea deduce că rozătoarele ar fi fost transportate civilizat de muncitorii de la deratizare până la uşă şi trecuţi peste prag, afară, în natură!...

×
Subiecte în articol: lumea