x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Octavian Belu, cel mai bun antrenor de gimnastică al tuturor timpurilor

Octavian Belu, cel mai bun antrenor de gimnastică al tuturor timpurilor

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Feb 2008   •   00:00
Octavian Belu, cel mai bun antrenor de gimnastică al tuturor timpurilor

• Distincţia o primeşte în timpul unei ceremonii care va marca şi aniversarea a 57 de ani de viaţă!

12:21 • Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi fost antrenor al lotului român de gimnastică va primi astăzi premiul pentru cel mai bun antrenor din lume, din partea Academiei Mondiale a Recordurilor. Ziua nu este aleasă întâmplător, pentru că mâine, Belu împlineşte 57 de ani. Conform Realitatea Tv, cu această ocazie, prietenii îi organizează astăzi o petrecere surpriză.

Octavian Belu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi fost antrenor al lotului român de gimnastică va primi astăzi premiul pentru cel mai bun antrenor din lume, din partea Academiei Mondiale a Recordurilor. Ziua nu este aleasă întâmplător, pentru că mâine, Belu împlineşte 57 de ani. Conform Realitatea Tv, cu această ocazie, prietenii îi organizează astăzi o petrecere surpriză.


VALOARE APRECIATĂ. Academia Recordurilor Mondiale l-a desemnat pe românul Octavian Belu cel mai de succes antrenor din lume! La 57 de ani, Octavian Belu are un palmares impresionant: 279 de medalii. Cele mai valoroase însă sunt cele 16 de aur, obţinute la jocurile olimpice. Pentru meritele sale deosebite i-a fost conferit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I si titlul de antrenor emerit. In 2000 i-a fost decernat Ordinul national "Serviciul Credincios" în grad de ofiţer iar noiembrie 2004, a primit din partea preşedintelui ţării, Ordinul National "Steaua Romaniei". De aproape un an, Octavian Belu conduce Agenţia Naţională pentru Sport. Perioada Belu-Bitang la lotul olimpic de gimnastică a fost cea mai fructuoasă din istoria sportului românesc. Nu mai puţin de 279 de medalii de la Olimpiade, Campionate Mondiale şi Europene. 16 dintre ele sunt din cel mai preţios aur, cel olimpic. Cu Octavian Belu antrenor, echipa de gimnastică a României a cucerit 5 titluri mondiale şi două olimpice. Născut la Ploieşti, pe 17 februarie 1951, Belu este absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, promoţia 1974, specializarea gimnastică. În 1981, şi-a început munca la Deva, ca antrenor la lotul olimpic de gimnastică, iar în 1990 devine antrenor coordonator. Iar performanţele nu au întârziat să apară.

 

 

“Este greu de suportat acest moment, sunt sensibizat. Când revăd ce s-a întâmplat acum un an, acum cinci ani sau acum douăzeci şi cinci de ani…am bucuria că nu am trăit degeaba, dar am şi regretul că totul a trecut! Pentru mine totul este o mare surpriză. Nu ştiam de această petrecere organizată de ziua mea, nu ştiam de această distincţie. Eu am fost în această dimineaţă la o şedinţă a Federaţiei Române de Canotaj. La finele ei, doamna chestor Elisabeta Lipă m-a păcălit şi am ajuns aici, la petrecere. Sunt onorat, surprins, bucuros. Totul îl împart cu colaboratorii mei, cu fetele şi cu cei care ne-au susţinut material şi moral în toată această perioadă”

– Octavian Belu

 

 

×
Subiecte în articol: magazin antrenor gimnastica belu octav gimnastic