x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Olimpism - Madrilenii nu se lasa

Olimpism - Madrilenii nu se lasa

de Andy Stanescu    |    01 Iun 2007   •   00:00
Olimpism  -  Madrilenii nu se lasa

Comitetul Olimpic Spaniol si-a desemnat oficial orasul ce aspira sa gazduiasca editia din 2016 a Jocurilor Olimpice de vara, informeaza AFP citata de Rompres. Alegerea membrilor COE s-a oprit, asa cum era de asteptat, asupra Madridului.

Comitetul Olimpic Spaniol si-a desemnat oficial orasul ce aspira sa gazduiasca editia din 2016 a Jocurilor Olimpice de vara, informeaza AFP citata de Rompres. Alegerea membrilor COE s-a oprit, asa cum era de asteptat, asupra Madridului. Capitala Spaniei a pierdut cu 2 ani in urma dreptul de a organiza JO din 2012, asa ca o noua tentativa (incununata de succes, desigur...) ar mai indulci amarul madrilenilor, mai ales ca rivalii din Barcelona au avut ocazia sa arate de ce sunt in stare in 1992.

Daca la votul organizat la Singapore in 2005, Madridul s-a clasat pe pozitia a treia, de data aceasta primarul conservator Alberto Ruiz-Gallardon a gandit o cu totul alta strategie. „Aceasta candidatura va fi radical diferita fata de precedenta, atat din punct de vedere al infrastructurii cat si al organizarii", a precizat Gallardon. Rezultatul il vom afla in 2009 la Copenhaga, printre alte posibile candidate numarandu-se Praga, Rio de Janeiro, Tokyo, Chicago sau Doha. Urmatoarele doua editii ale Jocurilor Olimpice se vor desfasura la Beijing (2008) si Londra (2012).

×
Subiecte în articol: magazin