x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Oliver Stone: Cred în LSD, mescalină, ciuperci şi ayahuasca. Marijuana este un dar de la Dumnezeu

Oliver Stone: Cred în LSD, mescalină, ciuperci şi ayahuasca. Marijuana este un dar de la Dumnezeu

de Mediafax    |    14 Iun 2012   •   12:07
Oliver Stone: Cred în LSD, mescalină, ciuperci şi ayahuasca. Marijuana este un dar de la Dumnezeu

Cineastul american Oliver Stone a vorbit cu multa sinceritate intr-un interviu recent acordat publicatiei The Hollywood Reporter despre problemele pe care le-a avut in trecut cu drogurile, mentionand ca a renuntat la antidepresive, dar a devenit un mare "fan" al pilulelor Ecstasy si al marijuanei, scrie MEDIAFAX.

Regizorul filmelor "Nascuti asasini/ Natural Born Killers" si "Plutonul/ Platoon" nu a fost niciodata timid atunci cand a vorbit despre dependenta lui de droguri din trecut, iar in acest interviu a alcatuit o "lista" a drogurilor pe care le apreciaza si a celor pe care evita sa le consume.

"Consider ca marijuana este un dar de la Dumnezeu. California produce acum cea mai buna marijuana din lume. Am fumat toata viata marijuana, dar cu perioade de pauza. Nu pot sa renunt la marijuana. Nu sunt dependent. Pur si simplu imi place. Imi place si alcoolul", a spus cineastul american.

"M-am tinut departe de cocaina, dar cred in LSD, mescalina, ciuperci (halucinogene, n.r.) si ayahuasca. Ati auzit vreodata de ayahuasca? E un suc foarte tare, obtinut din coaja arborelui de cauciuc. Ecstasy este minunat si el", a adaugat Oliver Stone.

Exista insa si un medicament - eliberat pe baza retetelor medicale - la care cineastul spune ca a renuntat: antidepresivul Prozac.

"Am luat multe medicamente, dar asta nu e pentru mine. Nu mai sunt o persoana dependenta de Prozac. Am luat deja prea mult. Simt ca trebuie sa iti confrunti propria depresie, pe baze spirituale", a adaugat Oliver Stone.

Oliver Stone, un veteran al Razboiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miza ideologica, fiind dublu castigator al Oscarului, pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) si "Nascut pe 4 iulie" (1989). Incepand cu "JFK" pana la "Nascuti asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al sau, intitulat "W", despre fostul presedinte american George W. Bush, a fost lansat in 2008, cu cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale americane. In "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre presedintele George W. Bush si tatal sau, fostul presedinte George H. W. Bush.

Sensibil fata de destinul tarilor in curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule in acest registru, printre care "Comandante" (2003) si "In cautarea lui Fidel" (2006), consacrate presedintelui cubanez Fidel Castro, dar si "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrala.

In 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt facuti sa circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului sau din 1987 "Wall Street".

×
Subiecte în articol: droguri marijuana lsd oliver stone