x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Omagiu lui Elvis

Omagiu lui Elvis

10 Aug 2007   •   00:00

In luna august, TCM comemorează 30 de ani de la moartea lui Elvis Presley. Intre 16 şi 19 august, pe lăngă prezentarea mai multor filme făcute de Elvis in anii ’60, TCM il aduce pe unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai Regelui, Jerry Schilling

TCM/Elvis Presley/Special/Joi 21:30

Omagiu lui Elvis

In luna august, TCM comemorează 30 de ani de la moartea lui Elvis Presley. Intre 16 şi 19 august, pe lăngă prezentarea mai multor filme făcute de Elvis in anii ’60, TCM il aduce pe unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai Regelui, Jerry Schilling, pentru a discuta in exclusivitate cu Sanjeev Bhaskar, comic, om de televiziune şi mare admirator al lui Elvis, despre anii extraordinari ai prieteniei acestuia cu "Regele". In plus, TCM prezintă interviuri cu Adrian Wootton, CEO al Film London şi preşedintele Fan-Clubului Elvis din Marea Britanie. "Viva Las Vegas" (1964), unde un Elvis mai increzător o farmecă pe Ann-Margret intr-un film care a adus profituri uriaşe studiourilor MGM, şi documentarul din 1970 "Elvis: That’s The Way It Is" sau "Elvis on Tour" (1972), realizat cănd starul

era in culmea gloriei, sunt numai căteva dintre producţiile pe care le puteţi urmări in această perioadă. Totodată, MGM are programate la 16 august, incepănd cu ora 21:20, două dintre cele mai tari apariţii ale Regelui pe micul ecran: "Frankie şi Johnny" (1966) şi "Dragoste la Miami" (1967). (Adriana V. Păduraru)

TVR CULTURAL/Caruselul/Film/Vineri 0:00

Dramă:Franţa/1950/95 min.

Cu: Simone Signoret, Serge Reggiani

Regia: Max Ophüls

In Viena anului 1900, un enigmatic povestitor ni-i prezintă pe eroii mai multor aventuri sentimentale prinşi in caruselul iubirii eterne şi efemere totodată. In mod surprinzător pentru epoca sa, filmul e foarte explicit in privinţa inclinaţiilor sexuale ale aristocraţiei şi militarilor. Nu e de mirare că unii au fost scandalizaţi de femeia căsătorită, trecută de prima tinereţe, care işi găseşte consolarea in braţele unui amant cu mult mai tănăr, in vreme ce soţul acesteia are o iubită abia ieşită din adolescenţă. Pelicula a primit Premiul Bafta (1952) pentru cel mai bun film şi alte două nominalizări la Oscar. (A.V.P.)

MGM/12 oameni furioşi/Film/Miercuri 21:30

Dramă: SUA/1957/96 min.

Cu: Henry Fonda, Lee J. Cobb

Regia: Sidney Lumet

Se implinesc 25 de ani de cănd Henry Fonda a trecut in nefiinţă. Cu acest prilej, MGM va difuza pelicula "12 oameni furioşi" (SUA 1957), producţie nominalizată de trei ori la prestigioasele Premii Oscar. Filmul prezintă povestea celor 12 juraţi care trebuie să hotărască soarta unui tănăr acuzat ca şi-a ucis tatăl cu sănge rece. Sunt prezentate motivele mai mult sau mai puţin corecte care hotărăsc soarta unui om şi modul in care defectele umane pot influenţa viaţa cuiva, analizănd fiecare personaj in parte ca pe o tipologie umană. (A.V.P.)

TVR CULTURAL/Pentru cine bat clopotele/Film/Luni 20:00

Dramă: SUA/1943/170 min.

Cu: Gary Cooper, Ingrid Bergman, Katina Paxinou

Regia: Sam Wood

Acţiunea este plasată in miezul evenimentelor războiului civil spaniol. Conferenţiarul universitar Robert Jordan participă la lupte incadrat intr-o unitate de gherilă. Misiunea lui este să pună la cale dinamitarea unui pod de importanţă strategică nesemnificativă, fiind insoţit in această misiune de un mic grup de luptători spanioli. Treptat, Jordan se indrăgosteşte de tovarăşa sa de luptă Maria, care este torturată şi violată de soldaţii naţionalişti. In final, Jordan este rănit de trupele franchiste şi moare. Filmul a primit două Globuri de Aur şi un Oscar pentru cea mai bună actriţă in rol secundar. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: elvis clasic