x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun „Omul Păianjen” ameninţă fecioarele malaeziene

„Omul Păianjen” ameninţă fecioarele malaeziene

de Anca Aldea    |    20 Ian 2012   •   21:00
„Omul Păianjen” ameninţă fecioarele malaeziene

In ultima parte a anului abia incheiat, in fiecare noapte, in Gombak, o suburbie din regiunea malaeziana Selangor, au avut loc urmariri ca-n filme: zeci de barbati inarmati cu bate si torte si impartiti in grupuri de cate cinci au pornit furiosi la vanatoare. Doi suspecti au dat tarcoale caselor in care se aflau tinere nemaritate si au incercat sa le ademeneasca. Martorii oculari i-au descris pe suspecti ca fiind doua siluete cu aparenta umana – una inalta, solida si fara par, cealalta scunda, subtire si cu o podoaba capilara bogata.

Tensiunea a plutit in aer timp de mai multe nopti, insa grupul de urmaritori nu a reusit sa dea de nelegiuitii carora localnicii le spun 'orang minyak' ('oamenii uleiosi'). Acestia au pielea tuciurie si unsuroasa si sunt imbracati sumar; respira greu, zgomotos si au abilitati atletice namipomenite, pot sari cu usurinta de pe un acoperis pe altul si pot sa dispara fara urma in negura noptii. Creaturile au si propriile obiceiuri, potrivit localnicilor din Gombak, citati de publicatia online asiaone.com. Ele se scalda periodic in ulei, se hranesc cu orez si recita mantre.

Legenda spune ca un 'orang minyak' a fost, la ori­gini, un om ca oricare altul, care, la un moment dat in viata sa, s-a initiat in magia neagra si, pentru a fi primit in randurile adevaratilor practicanti, a fost nevoit sa indeplineasca un ritual crud: sa violeze cateva fecioare ('anak dara') din satul/cartierul sau. Potrivit legendei, in pragul Craciunului, 'oamenii uleiosi' apar in preajma caselor si, cu o putere nevazuta si neauzita de suflarea omeneasca, incearca sa ii convinga pe barbati sa le deschida usile pentru a avea acces la virginele mult-ravnite.

P. Mohan, un localnic de 48 de ani, spune ca a vazut o astfel de creatura in toi de noapte: 'Se catara pe scarile de langa casa exact ca Omul Paianjen. Cand a ajuns pe acoperisul nostru a sarit imediat pe acoperisul vecinului. Nu cred ca un om poate sa faca asta. Apoi a disparut'. Man, un locuitor mai in varsta din Gombak, a avut o experienta asemanatoare dupa ce a fost trezit la 3 dimineata de un bubuit puternic: 'Un orang minyak incerca sa intre in usa casei vecinului, dar l-am impiedicat la timp'.

Luat la bani marunti, batranul nu a dat mai multe explicatii. Nepoata lui Man a fost trezita si ea in miez de noapte dupa ce a auzit un zgomot. A vazut la geam o figura greu de deslusit, neagra si lucioasa... Astfel de marturii sa tot auzi in Gombak, scrie asiaone.com. Oamenii locului sunt convinsi ca aceste creaturi nu sunt doar simple roade ale imaginatiei lor, ci o realitate sinistra care si-ar putea avea radacinile, potrivit legendelor, in pestera Batu din apropiere.

×
Subiecte în articol: fun