x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Omul-rechin

Omul-rechin

de Cristina Ologeanu    |    Raluca Grintescu    |    18 Aug 2006   •   00:00
Omul-rechin
DOCUMENTAR
Un barbat, prieten cu animalele care mananca oameni

Cu siguranta, multi dintre voi au vazut seria filmelor "Falci", in care rechinii se razboiau cu oamenii. Desigur, ati vazut si documentare in care oamenii, victime ale rechinilor, au scapat cu viata dintre dintii ascutiti ai acestor fiare. Ei bine, exista pe aceasta planeta un "nebun" care isi petrece cea mai mare parte a timpului printre… rechini. Discovery Channel va prezinta un documentar care va distruge mitul conform caruia rechinii nu pot fi fiinte prietenoase.

PRIETENI LA CATARAMA. Manny, poreclit si "Omul-rechin", cunoaste comportamentul rechinilor atat de bine, incat poate forta limitele in relatia cu ei ca nimeni altcineva. El calareste rechini cap-de-ciocan de patru metri, ca sa se amuze. Hraneste rechini-taur, care mananca oameni, si ii considera bunii lui prieteni pe rechinii galbeni. In acest program special de o ora, Manny ne prezinta secretele sale, renuntand la custi, sisteme de protectie si substante care sa alunge rechinii, rescriind efectiv cartea interactiunii dintre aceste fapturi si om. Este o cariera cladita pe hotarare, ambitie si promovarea unui nou tip de intelegere. "Omul-rechin" a hranit din mana sa unii dintre cei mai periculosi rechini din lume. Echipa observa in mod direct animalele, sperand astfel ca va deschide noi porti spre cunoasterea, protejarea lor si chiar coexistenta cu pradatorul cel mai cumplit din lume. Manny ne previne: "Nu e pentru oricine. Daca va place sa fiti intreg si in viata, nu va recomand sa incercati asa ceva".

Forta Z din adancuri

Scaldate de apele calde si cristaline ale Marii Chinei de Sud, epavele neexplorate ale doua uriase vase de lupta - HMS Prince of Wales si HMS Repulse - sunt acum studiate in documentarul "Forta Z" la National Geographic. Scufundarea celor doua vase a socat amiralitatea britanica la fel cum Pearl Harbour a bulversat total Washingtonul. Avioane mici, necostisitoare, cu torpile mici si ieftine distrugeau nave importante. Regulile razboiului naval erau rescrise, iar avioanele si navele de transport intrau in prima linie. "Vanatorii din adancuri" pornesc in largul coastei estice a Malaieziei pentru a cerceta "mormintele" celor doua nave de lupta marete a caror scufundare a schimbat pentru totdeauna conceptul de razboi naval.

Info

MEGAPODUL. Seria "Megastructuri: megapoduri", difuzata de National Geographic Channel, prezinta, in premiera, la 20 august, ora 21:00, cel mai impresionant pod din lume. Podul Oresund, cel mai lung pod-tunel din lume, face legatura intre Danemarca si Suedia, reusind ca dupa constructie sa schimbe radical imaginea Scandinaviei. Documentarul de fata urmareste progresul acestui proiect maret. Mai mult, veti descoperi ce presupune crearea acestei "punti" unice de 16 kilometri. (Raluca Grintescu)

O MOARTE PROGRAMATA. Un documentar pe cat de pasionant, pe atat de fundamentat pe baze stiintifice. De ce se sinucid celulele? Ele sunt primele organisme vii aparute pe Terra. Initial, au trait de unele singure, apoi s-au unit, dand nastere plantelor si animalelor. Celulele se deplaseaza, comunica, se reproduc, apoi se sinucid brusc, dupa ce "primesc ordin" sa nu mai traiasca. Asa dispar 90% din celulele creierului unui foetus uman! Cum se explica aceasta moarte programata si cine o ordona? Urmariti un film plin de informatii si de imagini fascinante cu "balete celulare". (Claudia Daboveanu)
×