x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ostatici, schimb de focuri şi explozii la hotelul Taj Mahal din Bombay

Ostatici, schimb de focuri şi explozii la hotelul Taj Mahal din Bombay

28 Noi 2008   •   00:00
Ostatici, schimb de focuri şi explozii la hotelul Taj Mahal din Bombay

Persoanele aflate în exteriorul hotelului Taj mahal din Bombay s-au adăpostit astăzi, în urma izbucnirii unui schimb de focuri şi producerii a două explozii, relatează CNN. Hotelul Taj Mahal a fost una dintre ţintele atentatelor lansate, miercuri seară, de extremişti înarmaţi, în capitala economică a Indiei. Cel puţin doi ostatici ar putea fi în continuare în hotelul Taj Mahal.



Un bărbat înarmat ar putea deţine în continuare cel puţin doi ostatici în interiorul hotelului Taj Mahal, la peste 36 de ore după atacul asupra acestui hotel de către extremişti islamişti, a declarat un oficial din armată, citat de AFP. "Au existat contacte cu un terorist, s-a confirmat. El se deplasează între două etaje", a declarat locotenent-generalul S. THamburaj, oficial militar. "Am auzit vocea unei femei şi a unui bărbat, deci este posibil ca teroristul să mai deţină cel puţin doi ostatici", a adăugat el.

DECADENŢĂ OCCIDENTALĂ. Teroriştii islamici au transmis un mesaj puternic liderilor indieni, investitorilor străini, turiştilor, dar şi elitei economice prin atacarea hotelului Taj Mahal, cel mai opulent şi emblematic din oraşul Bombay. Probabil cu excepţia hotelului "plutitor" Lake Palace din Udaipur care a devenit cunoscut după ce acolo a fost turnat un film din seria James Bond, Taj Mahal Palace and Tower din Bombay sunt cele mai cunoscute şi plăcute hoteluri din India, relatează Daily Telegraph în ediţia electronică. Cele mai bune camere din aripa veche costă circa 300 de euro pe noapte, mai mult decât se aşteaptă să câştige cei 250 de milioane de indieni într-un an, hotelul oferind o lume retrasă şi de lux, departe de sărăcia lucie şi infrastructura perimată din Bombay. "Tajul" este mereu prima alegere pentru orice investitor străin, om de afaceri sau turist bogat care vizitează India. Legenda spune că fondatorul Taj Mahal, industriaşul Jamsetji Nusserwanji Tata, a construit clădirea după ce nu i s-a permis să intre în Hotelul Apollo, unde aveau acces numai europenii. Galeriile din magazin, pline cu cele mai scumpe mărci din lume, considerate de bogaţii oraşului Bombay ca ţinând de luxul cosmopolit, sunt însă percepute de ideologii islamişti ca un simbol al decadenţei occidentale. Imaginile cu hotelul Taj Mahal arzând, care au circulat în lume, vor avea un impact mai mare decât s-ar fi aşteptat teroriştii, dând o lovitură asupra unui simbol al bogăţiei şi progresului indian şi trimiţând un semnal de alarmă celor mai bogate şi puternice persoane din lume. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea mahal taj mahal