x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pantof-gigant la un tărg de modă

Pantof-gigant la un tărg de modă

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    22 Dec 2007   •   00:00
Pantof-gigant la un tărg de modă
Sursa foto: Chitose Suzuki/

In oraşul Hanoi din Vietnam s-a deschis o expoziţie in cadrul căreia şi-a făcut loc un pantof uriaş.

In oraşul Hanoi din Vietnam s-a deschis o expoziţie in cadrul căreia şi-a făcut loc un pantof uriaş. Cu o lungime de 2,72 metri, 1,01 metri lăţime şi 1,03 metri inălţime, pantoful este punctul de atracţie a Tărgului de modă la care participă peste 200 de firme de confecţii, incălţăminte, bijuterii, cosmetice, decoraţiuni şi cadouri de Crăciun.

Accident la schi - Un băiat de 8 ani, dat in judecată

David J. Pfahleer din Allentown (Statele Unite), in vărstă de 60 de ani, a chemat la tribunal un băieţel de... 8 ani, care a avut "tupeul" de a schia cu viteză pe părtie. In urma coliziunii, bărbatul şi-a scrăntit umărul, drept pentru care cere despăgubiri in valoare de 75.000 de dolari. Părinţii băiatului sunt ingroziţi de această păţanie şi spun că micuţul nu avea deloc viteză. "Cine in lumea asta ar da in judecată un copil? Găndul ăsta mă tulbură in fiecare zi", a declarat mama băieţelului.

Ingeniozitate - Găuri in perete pentru fumători

Patronul unui restaurant din Germania a venit cu o idee năstruşnică cu care impacă şi capra şi varza atunci cănd vine vorba despre interdicţia privind fumatul in locuri publice. El a făcut trei găuri intr-unul dintre pereţii restaurantului, astfel incăt clienţii să poată fuma afară ori de căte ori vor simţi nevoia unei ţigări. Michael Windisch, proprietarul localului Maltermeister Turm din regiunea Goslar, a fost extrem de furios atunci cănd autorităţile au interzis fumatul in baruri şi in restaurante. Windisch nu s-a lăsat insă descurajat şi intr-o bună zi i-a venit ideea de a "scobi" trei găuri in perete. Prin gaura din mijloc clienţii pot scoate capul afară, in timp ce celelalte două găuri, mai mici, sunt destinate măinilor.

Noroc - Salvat de telefonul mobil dintr-o groapă

Un german care a băut prea mult la un tărg de Crăciun s-a rătăcit, a căzut intr-o groapă şi a rămas blocat cu capul in jos, insă cu ajutorul mobilului şi al unei ample operaţiuni a forţelor de intervenţie a scăpat cu viaţă, relatează Der Spiegel. Bărbatul de 24 de ani se plimba cu un prieten, insă acesta din urmă era şi el prea beat ca să işi aducă aminte unde s-a pierdut de amicul său.

Poliţia l-a localizat cu ajutorul semnalului de la telefonul mobil şi a mobilizat o echipă de intervenţie, care a plecat in căutarea sa.

Brazilia - Picasso, furat dintr-un muzeu

Un tablou de Picasso şi unul de Candido Portinari au fost furate dintr-un muzeu din Sao Paulo, la mai puţin de un an de la un furt similar, care a avut loc in timpul carnavalului de la Rio de Janeiro. Cele două picturi, "Portretul lui Suzanne Bloch" (1904), de Pablo Picasso, şi "Culegătorul de cafea" (1939), al pictorului brazilian Candido Portinari, au fost furate de la muzeul de artă din Sao Paulo (MASP), unde se află una dintre cele mai importante colecţii din America Latină. Capodoperele au o valoare totală de 100 de milioane de reali (55,5 milioane de euro), potrivit specialiştilor.

Â

×
Subiecte în articol: magazin