x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Păr frumos şi iarna

Păr frumos şi iarna

de Adriana Vaduva    |    22 Oct 2010   •   00:00
Păr frumos şi iarna

În sezonul rece, părul suferă la fel de mult ca şi în cel estival, deoarece factorii externi -  cum ar fi: temperaturile scăzute, gerul, umiditatea, zăpada - acţionează asupra părului la fel de agresiv ca soarele, temperaturile ridicate, apa sărată sau apa din piscine. Prin urmare, podoaba capilară necesită o îngrijire specială.

Cum capul stă mai mult acoperit, scalpul nu se mai oxigenează suficient, ceea ce duce la îngrăşarea excesivă a părului şi, implicit, la apariţia mătreţii. În plus, în perioada de iarnă şi mai ales a Sărbătorilor tendinţa este de îngrăşare. Şi atunci se încep tot felul de tratamente de slăbire. Dacă nu sunt făcute cu un regim alimentar sănătos, părul va avea inevitabil de suferit. Deficitul de albumină şi de fier duce la pierderea părului. La fel şi stresul, şi anticoncep­ţionalele.

Pentru a scăpa de aceste pro­bleme, trebuie să folosiţi preparate curative pe bază de octopirox, care se aplică pe pielea capului înainte de spălare. Lăsaţi preparatul să acţioneze circa 15-30 de minute. Acest proces se poate intensifica la căldură, de aceea capul trebuie înfăşurat în folie şi deasupra un prosop cald. Clătirea trebuie să fie temeinică, pentru ca prepa­ratul să se înlăture în totalitate de pe păr.

TREND. Cât priveşte tendinţele în ma­terie de podoabă capilară pentru sezonul rece, hairstylisul Geta Marin (Geta Marin Salon - L'atelier de coiffure), ne recomandă blondurile arămii, dar şi tonu­rile de maroniu roşcat. Se poartă coafurile lejere, uşor puclate gen coafuri romane şi împletituri. Şuviţele sunt încă la modă, dar făcute fie discret, fie într-un contrast puternic. Şi bretonul mai rezistă în această iarnă, punându-se accentul pe bretonul gros, până la nivelul ochilor.

×
Subiecte în articol: life & style