x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pasionată de frumos

Pasionată de frumos

de Ramona Draghici    |    25 Apr 2008   •   00:00

Pentru Mihaela Crăciun, TVR Internaţional este a doua casă

TVR Internaţional are un public aparte... Ce simţi cînd te întîlneşti cu românii plecaţi departe?

Încerc să-mi amintesc primul meu contact cu românii din străinătate. Eram încă la Ştiri, prin 2001, şi am mers în Danemarca la Alborg, pe urmele vikingilor. Invitaţia fusese făcută de Dan Romaşcanu, editorul revistei Dorul. Am realizat un reportaj de 30 de minute despre plecarea din ţară a lui Dan Romaşcanu, adaptarea sa şi munca la Dorul. Tot atunci i-am cunoscut pe Eva Kiss şi soţul ei. Am filmat acasă la ei, cu fetiţa lor şi pisica, şi mi-a ieşit o altă emisiune de ispravă. A fost botezul meu şi-mi dau seama că e prima oară cînd rememorez acest moment. Dar întrebarea ta era ce am simţit atunci? O admiraţie fără rezerve pentru aceşti oameni, care au avut tăria să plece cu copiii mici din România, unde aveau o casă, o carieră, şi să-şi clă­deas­că un nou drum departe de casă. Mi-am dat seama cît de important e să ai curaj şi să ştii să rezişti şi mai apoi să învingi.


Care sînt cele mai discutate subiecte cu românii din diaspora?
Sînt tematici diverse: de la pro­blemele legate de identitate, religie, învăţămînt ale românilor din jurul graniţelor, pînă la siuaţiile-limită prin care trec unii dintre românii plecaţi la muncă în străinătate.


De ce TVR Internaţional? Băiatul meu împlineşte în toamnă
6 ani. Tot atîtea Gale ale Premiilor TVR Internaţional am prezentat şi eu. Ţine mult de implicarea sufle­teas­că. Acest post de televizune a crescut frumos şi drept, cum mi-am crescut şi eu copilul. Ar mai fi şi faptul că aici mi s-a acordat de-a lungul anilor încre­de­re şi am fost sprijinită să-mi duc la capăt proiectele în care am crezut.


Cum te împarţi între familie şi carieră?
Cu Mihai mergem la pian de două ori pe săptămînă; străbatem jumătate de Bucureşti, dar merită, pentru că îmi spune ce bine ar fi să fie totul aşa minunat cum sînt lecţiile de pian. A învăţat vals şi am fost deja la primul bal, şi vă asigur că şi-a purtat cu eleganţă fracul. Acum spune că vrea să devină cîntăreţ la Operă, deci mergem la spectacole acolo, la Ateneu sau la Muzeul Enescu.


Unde îţi place să petreci vacanţele?
Am fost în ultimii ani în Anglia, Franţa şi Macedonia cu Mihăiţă; vrem în anul acesta o vacanţă în ţara mea, că-i tare frumoasă! În Apuseni, în Maramureş, în Deltă... vă povestesc la toamnă cum a fost, mai ales că Mihăiţă face fotografii foarte frumoase.

 

“Dintre scriitori şi actori, îi prefer pe: Octavian Paler şi prie­tenii mei ac­torii, Delia Nartea, care acum are un rol minunat la Comedie şi soţul ei, Liviu Lucaci. Sau Maria Radu”

Mihaela despre artă

×
Subiecte în articol: vedete