x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pazea, vin Cuscrele!

Pazea, vin Cuscrele!

de Cristina Ologeanu    |    30 Sep 2005   •   00:00
Pazea, vin Cuscrele!
SERIAL
Primul serial de televiziune care reuneste crema actorilor teatrului romanesc

La 6 octombrie, o data cu lansarea noii grile de toamna a postului National TV, telespectatorii vor avea sansa sa urmareasca primul episod din mult-asteptatul serial "Cuscrele", in regia lui Nae Cosmescu. Numit si marea premiera a toamnei in domeniul serialelor tv, "Cuscrele" reuseste performanta, unica pana acum, de a reuni in aceeasi productie doua mari actrite, Tamara Buciuceanu-Botez si Draga Olteanu Matei, care joaca pentru prima oara impreuna in cariera lor prodigioasa.

DISTRIBUTIE. Un alt amanunt, deloc de neglijat, care face ca serialul sa se detaseze de "plutonul" celorlalte seriale romanesti, este distributia de exceptie. Pe langa Tamara Buciuceanu-Botez si Draga Olteanu Matei, cele doua "cuscre" in jurul carora se invarte intreaga actiune, joaca nume mari cum ar fi Margareta Pogonat, Rodica Popescu Bitanescu, Valentin Uritescu, Magda Catone, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Raluca Zamfirescu, Serban Ionescu sau George Ivascu. Noul serial de la National TV va da sansa unei noi afirmari pentru tinerii Catrinel Sandu, Karina Nagy, Razvan Popa, Gabi Andronache sau Miss Playboy 2005, Andreea Spataru, care vor avea ocazia sa faca dovada talentului lor.

AMESTEC. "Cuscrele" este un amestec de sitcom cu telenovela si trateaza mentalitatea mahalalei romanesti, in varianta ei moderna. Actiunea se desfasoara in cea mai mare parte in apartamentul cu patru camere al Anetei Paun, rol interpretat de Draga Olteanu Matei. Impreuna cu cuscra sa, Matilda Baboniu, personaj intruchipat de Tamara Buciuceanu-Botez, ea comenteaza toate subiectele "fierbinti" ale zilei si fiecare personaj din cartier. Practic, Aneta Paun si Matilda Baboniu pun sub lupa evenimentele din viata tuturor celor care le inconjuara. Sub atenta lor observatie se deruleaza povesti de dragoste, drame existentiale, totul fiind insa imbracat intr-un umor de cea mai buna calitate, care nu lasa loc vulgarului sau frivolului.

PORTIE. Filmarile la acest serial au inceput din aceasta vara, mai exact la 18 august. Regizorul spune ca are "marfa" pentru cel putin 50 de episoade, dar, daca socoteala de acasa se va potrivi cu cea din targ, atunci vom avea o portie mai mare de "Cuscre". Tot Nae Cosmescu ne-a lamurit de ce acest amestec de telenovela cu sitcom. "Povestea «Cuscrelor» este asemanatoare cu aceea a «Gaitelor» lui Kiritescu. Mi-am dat seama ca acele Gaite isi au corespondentul in «mahalaua» de astazi." Numai ca regizorul a dorit sa duca povestea mai departe decat Kiritescu, aducand-o in actualitatea imediata, redand mentalitatea mahalalei romanesti.

×