x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun PEŞTERĂ ÎN RECESIUNE / Grotă de vânzare pe eBay

PEŞTERĂ ÎN RECESIUNE / Grotă de vânzare pe eBay

de Sînziana Stancu    |    27 Feb 2009   •   00:00
PEŞTERĂ ÎN RECESIUNE / Grotă de vânzare pe eBay

Cea mai recentă victimă a brutalei recesiuni din Statele Unite este o familie din Missouri, a cărei casă de locuit este construită într-o peşteră.



Curt Sleeper şi soţia lui, Deborah au cumpărat peştera din zona de la periferia oraşului St. Louis în luna mai, 2004, la preţul de 160.000 de dolari. Ca să achite preţul, şi-au vândut vechea lor casă din oraş, televizorul şi chiar şi colecţia de DVD, pe care au luat 80.000 de dolari, iar restul au împrumutat de la bancă. În luna mai, anul acesta, împrumutul ajunge la scadenţă, iar familia Sleeper nu are banii necesari. Ca şi alte milioane de americani aflaţi în situaţia lor, nici nu pot obţine refinanţarea împrumutului, din cauza crizei financiare.

Pentru a nu pierde casa la data scadentă a împrumutului, i-a rămas doar varianta vânzării grotei de locuit, pe care s-a hotărât să o scoată la licitaţie pe eBay.

CINCI ANI DIN VIAŢĂ
Pe lângă cei 80.000 de dolari luaţi cu împrumut, soţii Sleeper au investit încă 150.000 de dolari pentru amenajarea interiorului peşterii şi a perimetrului care o împrejmuieşte. Au reuşit să construiască trei camere şi două băi, iar în perioada lucrărilor, Curt, Deborah şi cei doi copii ai lor au fost nevoiţi să doarmă şi să mănânce afară, în corturi ridicate în spatele peşterii şi să-şi spele vasele şi lenjeria cu apă scoasă cu găleata dintr-unul din cele trei izvoare subterane de care dispune proprietatea lor. Până acum, au reuşit să termine doar amenajarea părţii din faţă a locuinţei din peşteră, care beneficiază de curent electric, apă potabilă şi conectare la reţeaua de canalizare. Le-a rămas partea din spate, unde aveau în proiect să construiască mai multe camere, mai ales că, săptămâna trecută, familia lor s-a mărit cu un membru. Curt cere 300.000 de dolari pe casa din grotă, în care şi-a petrecut cinci ani din viaţă, împreună cu familia. El a fost asaltat de cumpărători, de când a scos casa la vânzare pe eBay, dar speră totuşi să o păstreze, dacă va reuşi să convingă vreun sponsor să îi împrumute bani pentru refinanţarea împrumutului. Peste 10.000 de persoane i-au cercetat oferta de vânzare, iar licitaţia se va încheia la data de 11 martie.

×
Subiecte în articol: magazin