x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Peştii ştiu să folosească unelte! Vezi cum!

Peştii ştiu să folosească unelte! Vezi cum!

12 Iul 2011   •   10:18
Peştii ştiu să folosească unelte! Vezi cum!

Un scafandru profesionist explora Marea Bariera de Corali din Australia cand a auzit un sunet neobisnuit venind de pe fundul oceanului. Indreptandu-se in directia aceea, a descopeirt cu uimire un peste care lovea de zor o scoica de o piatra. Scafandrul n-a pregetat, scotand aparatul de fotografiat pentru a imortaliza in premiera momentul care dovedeste ca pestii se pot folosi de unelte pentru a-si obtine hrana, pestele din specia Choerodon schoenleinii spargand cochilia scoicii cu ajutorul pietrei.

"Fotografia este o dovada fantastica ca acesti pesti inteligenti folosesc unelte pentru a ajunge la prada. Se pare ca acest individ face acest lucru in mod normal, avand in vedere cate scoici sparte se afla langa piatra", a declarat cercetatorul Culum Brown, de la Universitatea Macquarie din Sydney, citat de Daily Mail.

In ultimii ani, cercetatorii au documentat mai multe dovezi ale inteligentei animalelor din diverse specii, descoperind ca multe dintre acestea se folosesc de unelte, asa cum sunt primatele care isi fac arme ascutite din bete sau elefantii care se scarpina pe spate cu ajutorul crengilor tinute cu trompa. Insa aceasta este pentru prima data cand se observa ca pestii au abilitatea de a se folosi de obiectele din jur pentru a-si atinge scopul. (foto: dailymail.co.uk)

×
Subiecte în articol: peste inteligenta fotografie scoici hrana unelte