x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Pisicile au fost transformate în spioni, iar Google are cea mai mare reţea de traducători din lume

Pisicile au fost transformate în spioni, iar Google are cea mai mare reţea de traducători din lume

15 Oct 2016   •   05:00
Pisicile au fost transformate în spioni, iar Google are cea mai mare reţea de traducători din lume
Sursa foto: pixabay.com

În 1960, CIA, unul din serviciile secrete americane, a încercat o nouă metodă pentru a spiona ambasadele sovietice din întreaga lume: a făcut implanturi pe pisici şi le-a introdus în corp baterii, mici transmiţătoare radio, microfoane şi antene. Microfoanele erau introduse în urechile pisicilor, în timp ce transmiţătoarele radio se aflau la baza craniului, sau pe piept, iar antenele sub piele, sau în blană.

Există o pisică ce poartă numele de pisica-pescar. Acest animal trăieşte în India, Sri Lanka, Myanmar, Indonezia şi Peninsula Thai. Pisica-pescar poate ajunge la o greutate de 13 kg şi poate creşte până la aproape un metru în lungime. Ea poate prinde peştele cu labele, stând pe marginea apei, sau cu fălcile, dacă se scufundă în apă. Animalul vânează căprioare tinere şi porci sălbatici de dimensiuni reduse. 

Google are cea mai mare reţea de traducători din lume. Motorul de căutare a primit în 2007 peste 20 de milioane de cereri în fiecare zi, din toata lumea, inclusive din Antarctica şi Vatican. Pagina de început apare în 116 limbi diferite, inclusiv în latină, urdu şi Yoruba, iar în 2011, veniturile Google au crescut cu 24% faţă de nivelul din 2010.

×
Subiecte în articol: curiosity curiozitatea pisica agent cia