x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Plata sau viata - Noi „tendinte" in sectorul serviciilor

Plata sau viata - Noi „tendinte" in sectorul serviciilor

de Andy Stanescu    |    01 Iun 2007   •   00:00
Plata sau viata  -  Noi „tendinte" in sectorul serviciilor

Facturile fac victime si pe alte meleaguri. Daca in Romania oamenii ajung in strada, doar pentru ca nu mai pot achita comisioanele si adaosurile „baietilor destepti", in tarile ceva mai civilizate lucrurile stau cel putin la fel de bine.

Facturile fac victime si pe alte meleaguri. Daca in Romania oamenii ajung in strada, doar pentru ca nu mai pot achita comisioanele si adaosurile „baietilor destepti", in tarile ceva mai civilizate lucrurile stau cel putin la fel de bine. Folole Muliaga, o profesoara in varsta de 44 de ani, mama a patru copii, a fost ucisa de angajatii unei companii de electricitate din Noua Zeelanda, relateaza AFP citata de Rompres. Dependenta de un aparat de oxigenoterapie, Folole Muliaga a incetat din viata pentru ca onor firma „Mercury Energy" a gasit de cuviinta sa ii intrerupa alimentarea cu energie electrica.

LA DATORIE. La putin timp dupa ce electricienii i-au „taiat" curentul, victima a inceput sa se planga de puternice dureri de cap si de tulburari de vedere. Cateva ore mai tarziu lipsa oxigenului si-a facut efectul, sub privirile ingrozite ale copiilor. Luat la intrebari de presa din Noua Zeelanda, directorul general al companiei, James Moulder, a declarat cu nonsalanta ca angajatii firmei sale „nu si-au facut decat datoria". Poate ca ar merita si o prima, nu-i asa? Drept este ca raposata nu reusise sa achite contravaloarea (122 $!) serviciilor „de lux" oferite de distribuitorul in cauza. Si probabil ca salariatilor de la „Mercury Energy" li s-a parut prea mare efortul de a se deplasa la fata locului. Daca prin absurd ar fi facut-o, Folole Muliaga nu ar fi trecut in lumea celor drepti. Sau cel putin asa am vrea sa credem. Nu putem decat sa ne exprimam speranta ca si politistii ori magistratii de la antipozi se vor dovedi la fel de „scrofulosi la datorie", si ii vor trimite pe vinovati dupa gratii. Pentru mult timp de acum inainte.

×
Subiecte în articol: magazin