x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Polonia cere rezultate practice în embargoul cărnii, impus de Rusia

Polonia cere rezultate practice în embargoul cărnii, impus de Rusia

de Corina Andriuta    |    06 Feb 2008   •   00:00
Polonia cere rezultate practice în embargoul cărnii, impus de Rusia

10:41 • Varşovia vrea să vadă "rezultatele practice" ale ridicării embargoului rusesc asupra importurilor de carne din Polonia, care a permis încheierea unei dispute de durată, soldată cu blocarea negocierilor Rusia - UE, a declarat, marţi, premierul polonez, Donald Tusk, informează segodnya.ua şi interfax.ru.

Varşovia vrea să vadă "rezultatele practice" ale ridicării embargoului rusesc asupra importurilor de carne din Polonia, care a permis încheierea unei dispute de durată, soldată cu blocarea negocierilor Rusia - UE, a declarat, marţi, premierul polonez, Donald Tusk, informează segodnya.ua şi interfax.ru.

CRIZĂ. "Aş fi foarte interesat ca aceste rezultate practice ale ridicării embargoului să fie mai clare astăzi", a spus Tusk, într-un interviu, înaintea unei vizite la Moscova. "Nu este suficient să semnezi un document. Companiile, firmele trebuie să înceapă relaţii comerciale. Iar aici mi se pare că trebuie făcut mai mult", a spus Tusk, răspunzând unei întrebări privind motivul pentru care Polonia se opune în continuare începerii negocierilor pentru un nou parteneriat Rusia - UE. "Suntem foarte interesaţi ca acest parteneriat şi această cooperare să se bazeze pe încredere (...). Este un bun subiect de discuţie pentru vizita mea la Moscova", a adăugat el. Rusia şi Polonia au semnat, la 19 decembrie, la Kaliningrad, un memorandum privind ridicarea embargoului rusesc asupra importurilor de carne din Polonia. Embargoul, aflat în vigoare din noiembrie 2005, a determinat Polonia să blocheze negocierile pentru parteneriatul strategic Rusia - UE, care se referă în principal la cooperarea în domeniul energetic. Rusia susţine că embargoul are la bază motivaţii de ordin sanitar, acuzând Polonia că exportă în Rusia carne provenită din China. Polonia apreciază însă că motivaţiile sunt de ordin politic. Un alt embargou impus de Rusia, asupra produselor vegetale din Polonia, a fost ridicat la 19 ianuarie.

×
Subiecte în articol: magazin Rusia Polonia