x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Posesorul casei din Jakarta unde a locuit Obama în copilărie se teme că va fi asaltat de cumpărători

Posesorul casei din Jakarta unde a locuit Obama în copilărie se teme că va fi asaltat de cumpărători

01 Noi 2008   •   00:00

Proprietarul actual al casei din Jakarta unde a locuit în copilărie Barack Obama a declarat că va fi foarte mândru dacă senatorul de Illinois va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, dar se teme că va fi asaltat de investitori dornici să achiziţioneze imobilul, relatează AFP.



Casa, construită într-un stil colonial, este situată în cartierul rezidenţial Menteng, aproape de centrul capitalei indoneziene şi a fost de nenumărate ori vizitată de jurnalişti, în special "de cei americani", spune Syahrial. El trăieşte aici împeună cu soţia şi socrii săi, proprietarii de drept ai casei.

În 1970, la doi ani după ce a sosit la Jakarta, tânărul Barack, atunci în vârstă de opt ani, s-a mutat acolo cu mama sa şi cu cel de-al doilea soţ al ei, un profesor indonezian. În 1971 a plecat din Jakarta şi s-a mutat la bunicii săi, în Hawaii.

Soţia lui Syahrial, Daisy, care era vecina lui Obama, spune că nu îşi aminteşte foarte multe despre micuţul Barack. "Îmi amintesc doar că era negru", un fapt rar în Jakarta în acea perioadă, afirmă ea.

În cazul unei victorii, Syahrial şi familia sa se aşteaptă să fie nevoiţi să gestioneze "efectul Obama". Deja proprietarul unui bar olandez i-a propus să-i închirieze casa pentru a deschide o cafenea care să se numească "Obama café", unde clienţii să poată savura un nectar de Kenya, ţara de origine a tatălui senatorului de Illinois. Un alt investitor i-a propus un preţ superior pieţei. Syahrial a explicat însă că nu crede că socrii săi vor fi de acord să vândă casa.

"Pentru că a locuit aici, înţelege cu siguranţă poporul indonezian, iar acesta va fi un lucru benefic pentru relaţiile dintre cele două ţări", crede Daisy, care speră în victoria lui Obama la 4 noiembrie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea