x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Poziţia FIFA: Nu se mai vorbeşte de fotbal, ci de bani!

Poziţia FIFA: Nu se mai vorbeşte de fotbal, ci de bani!

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Feb 2008   •   00:00
Poziţia FIFA: Nu se mai vorbeşte de fotbal, ci de bani!

11:41 • Oficialii din Premier League au realizat un proiect prin care numărul partidelor din campionat să crească la 39 din sezonul 2010/2011, iar etapa în plus să desfăşoare în străinătate, FIFA urmând să analizeze propunerea englezilor.

Oficialii din Premier League au realizat un proiect prin care numărul partidelor din campionat să crească la 39 din sezonul 2010/2011, iar etapa în plus să desfăşoare în străinătate, FIFA urmând să analizeze propunerea englezilor.

CERERE INEDITĂ. Liga engleză de fotbal a prezentat joi planurile de a extinde numărul de etape de la 38 la 39 din sezonul 2010/2011, iar cele zece partide în plus să aibă loc în luna ianuarie, în diverse ţări. Un purtător de cuvânt al FIFA a explicat că forul mondial va analiza propunerea Premier League şi că va anunţa dacă noul proiect poate fi realizat. Mai mulţi oficiali ai UEFA şi FIFA au precizat că vor privi propunerea din perspectiva sportivă, nu din cea economică. "Statutele FIFA sunt clare, aşa că va fi dificil ca Premier League să pună în aplicare proiectul", a declarat un reprezentant al forului mondial. "Dacă se va accepta acest lucru, ar putea apărea mai multe probleme care ar schimba mai multe aspecte în jocurile internaţionale. Acum nu se mai vorbeşte de fotbal, ci de bani", a mai afirmat oficialul FIFA. El a dat ca exemplu clubul belgian Excelsior Mouscron, unde este legitimat şi Alin Stoica, gruparea care a dorit să evolueze mai multe partide în Franţa, dar UEFA a refuzat. Forul european a explicat că fiecare echipă trebuie să-şi desfăşoare meciurile pe teren propriu şi că poate evolua în străinătate numai în circumstanţe excepţionale.

×
Subiecte în articol: magazin fifa