x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Premieră: navă de transport alimentată parţial cu energie solară

Premieră: navă de transport alimentată parţial cu energie solară

22 Dec 2008   •   00:00
Premieră: navă de transport alimentată parţial cu energie solară

Prima navă de transport de mărfuri din lume care este parţial energizată de panouri solare a fost lansată în Japonia. Nava poate transporta 6,400 de autoturisme. Cele 328 panouri solare au costat 1,7 milioane de dolari şi acoperă doar 0,2% din cosmumul de energie al navei. Este un pas important înainte şi treptat şi alte nave vor urma acest exemplu, pentru a reduce poluarea cu dioxid de carbon şi dependenţa de petrol.



Compania care foloseşte nava este Nippon Yusen şi este cea mai mare companie de transport naval din Japonia. Investiţia a fost realizată înainte ca această criză economică să lovească. Industria de transport maritim produce undeva între 1,5% şi 4,5% din emisiile de dioxid de carbon anuale. De aceea, industria este sub presiune de a reduce impactul ei asupra mediului. De asemenea, Japonia nu are resurse în general şi de petrol în special, ceea ce o motivează mai mult ca alte ţări să găsească resurse alternative de energie.
Nava a fost lansată la apă vineri, 19 decembrie, din portul Kobe. Va transporta autoturisme Toyota către ţările unde acestea sunt exportate. (Adrian Buzatu)

Sursa: www.stiintaazi.ro

×
Subiecte în articol: lumea