x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Presedinti paranormali - Spiritele nevazute sunt prezente la Casa Alba

Presedinti paranormali - Spiritele nevazute sunt prezente la Casa Alba

19 Noi 2004   •   00:00

MISTERE
Intamplarile situate in afara capacitatii de intelegere a oamenilor nu i-au ocolit nici pe cei care au detinut functia suprema in Statele Unite ale Americii. De la George Washington si pana la Kennedy, Ronald Reagan si Bill Clinton, inexplicabilul a jucat deseori un rol important in viata si activitatea presedintilor americani.
RADU POPA

Asasinat in 1865, Lincoln inca mai "locuieste" la Casa Alba
FANTOMA LUI LINCOLN. Stafia lui Abraham Lincoln este cel mai cunoscut fenomen paranormal legat de presedintii americani. Asasinat in 1865, acesta inca mai "locuieste" la Casa Alba, potrivit declaratiilor unor martori oculari. Ei sustin ca l-au auzit si vazut pe cel de-al 16-lea presedinte american la Casa Alba si dupa moartea sa.

Stafia lui Lincoln si-a facut simtita prezenta cel mai des in timpul mandatului lui Franklin Roosevelt. O posibila explicatie ar fi faptul ca amandoi au condus America in vremuri de razboi. In cei 13 ani cat au ocupat incaperile de la Casa Alba, membrii familiei Roosevelt au folosit dormitorul lui Lincoln drept camera de studiu pentru Prima Doamna, Eleanor.

Petrecand o noapte la Casa Alba, in timpul presedintiei lui Roosevelt, regina Wilhelmina a Olandei a fost trezita de cateva batai in usa. Curioasa, a deschis si a putut vedea fantoma lui Lincoln "holbandu-se" la ea de pe hol.

Lincoln a "ciocanit" si la usile camerelor unor barbati. Presedintii Theodore Roosevelt, Herbert Hoover si Harry Truman sustineau ca au auzit zgomote stranii la usile dormitoarelor lor. Nu se stie insa de ce au fost tentati sa creada ca era vorba despre Lincoln.

In cursul unei vizite a lui Winston Churchill la Washington, el a petrecut o noapte la Casa Alba. Obisnuia sa se retraga tarziu, sa faca o baie fierbinte, sa soarba un pahar de whisky si sa fumeze un trabuc, pentru a se destinde. Odata, a iesit din baie dezbracat, cu trabucul in gura si a intrat in dormitor. Acolo, el l-a vazut pe Abraham Lincoln "stand" pe un scaun in fata semineului. Churchill, dand dovada de traditionala sa prezenta de spirit, l-a salutat pe "interlocutorul" sau si l-a laudat deoarece era… imbracat. Fantoma "a suras", disparand ulterior.

"LEGATURILE" DINTRE LINCOLN SI KENNEDY. In afara faptului ca au fost iubiti, dar si detestati si ca ambii au sfarsit asasinati, "legatura" dintre presedintii americani Abraham Lincoln si John F. Kennedy pare mai profunda datorita asemanarilor si coincidentelor din viata lor.

Lincoln a fost ales presedinte la 6 noiembrie 1860, iar Kennedy, la 8 noiembrie 1960.

Amandoi au fost, anterior mandatului prezidential, membri ai Congresului. Lincoln a fost ales, prima data, in 1846, iar Kennedy, in 1946.

Dupa asasinarea lor, ei au fost urmati in functie de presedinti ce proveneau din sudul Statelor Unite, se numeau Johnson si erau nascuti la 100 de ani diferenta: Andrew Johnson, in 1808, iar Lindon B. Johnson, in 1908.

Cei doi presedinti au fost ucisi intr-o zi de vineri, cu cate un glont tras in cap, in timp ce sotiile se aflau langa ei.

REAGAN SI ASTROLOGIA. Ronald Reagan a exercitat unul dintre cele puternice mandate prezidentiale din secolul al XX-lea. Inainte de a parasi Biroul Oval, putini stiau insa ca cel mai puternic om de pe planeta si sotia sa apelau la sfaturile unui astrolog chiar si pentru rezolvarea unor probleme de importanta mondiala. Joan Quigley a devenit astrologul personal al lui Nancy Reagan dupa ce s-au intalnit in anii ’70, dandu-i "sfaturi" in timpul campaniei lui Ronald pentru nominalizarea sa in 1976. Dupa ce a ajuns la Casa Alba, Reagan a apelat deseori la prezicerile lui Joan.

Ea intocmea "Harti Astrale" ce aratau, in fiecare minut, minusurile si plusurile din viata presedintelui. Nancy ii furniza itinerariile deplasarilor, iar ea calcula cele mai avantajoase momente. Ulterior, Prima Doamna a apelat la astrolog pentru a planifica deplasarile intregului personal al Casei Albe.

Quigley a contribuit la planificarea unor reuniuni internationale, anunturi prezidentiale sau a programului de zbor pentru "Air Force One".

Imediat dupa ce Reagan a fost impuscat de John David Hinkley, Nancy a aflat de la Merv Griffin ca Quigley i-ar fi spus ca "Harta Astrala" a lui Ronald indica o zi foarte proasta pentru el. Femeia intentiona sa il anunte, dar raul se produsese deja.

Nancy Reagan instalase linii telefonice directe, la Casa Alba si Camp David, special pentru a putea vorbi cu Quigley.

CLINTON SI GURU. In paginile cartii sale "Alegerea", Bob Woodward relateaza ca Hillary Rodman Clinton a participat la cateva sedinte de "vraji" cu un "guru" specializat in religia "New Age", in timp ce sotul sau, Bill, candida pentru Casa Alba. Autorul sustine ca Hillary era prietena cu o cercetatoare in domeniul paranormal, Jane Houston. Deseori, aceasta vorbea sau scria despre existenta "spiritelor nevazute" ale persoanelor decedate. In 1995, in timpul unei sedinte desfasurate in solariul Casei Albe, Hillary ar fi intrat in transa si ar fi comunicat cu spiritele lui Eleanor Roosevelt si Mahatma Gandhi.

FANTOMA DIN PUSCARIE
Recent, un canal de televiziune specializat in prezentarea fenomenelor paranormale a transmis cateva secvente considerate drept "cele mai credibile dovezi despre existenta fantomelor". Caseta video, inregistrata la Penitenciarul de Stat din Pennsylvania, arata o fantoma ce "se plimba" prin fata obiectivului camerei. Stafia "purta" o pelerina neagra si se deplasa intr-un mod cu totul neobisnuit.

"COMPLOTUL" PROGRAMELOR TV
Specialistii recomanda internarea unor pacienti in cadrul unor institute de boli psihice pentru siguranta acestora. Parasind institutiile respective, unii bolnavi, departe de a se vindeca, comit gesturi reprobabile. Este si cazul americancei Elizabeth Hart, de 42 de ani, care, dupa doua tentative de suicid nereusite, in interiorul unui ospiciu, a reusit "sa isi puna planul in aplicare", in afara acestuia. Motivul femeii: programele de televiziune "complotau" impotriva sa. (Radu Popa)
×
Subiecte în articol: casa casa alba lincoln alb