x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preşedinţia PC - Au rămas trei candidaţi

Preşedinţia PC - Au rămas trei candidaţi

de Dana Piciu    |    Ovidiu Ciutescu    |    08 Ian 2008   •   00:00
Preşedinţia PC - Au rămas trei candidaţi

Trei candidaturi au fost depuse pănă luni la ora 24, termenul-limită, lapreşedinţia PC: Daniela Popa, Sabin Cutaş şi Florin Anghel. In perioada următoare cei trei vor merge in teritoriu intr-o campanie electorală internă pentru a-şi prezenta platforma-program şi a obţine căt mai multe voturi de la organizaţiile locale ale partidului.

Trei candidaturi au fost depuse pănă luni la ora 24, termenul-limită, lapreşedinţia PC: Daniela Popa, Sabin Cutaş şi Florin Anghel. In perioada următoare cei trei vor merge in teritoriu intr-o campanie electorală internă pentru a-şi prezenta platforma-program şi a obţine căt mai multe voturi de la organizaţiile locale ale partidului.

Pe 27 ianuarie, la congres, delegaţii vor alege prin vot preşedintele partidului. "Noi credem şi sperăm ca viitorul preşedinte să facă parte dintr-o echipă, conducerea executivă să fie formată dintr-o echipă şi nu dintr-o singură persoană, o conducere capabilă să traseze proiecte realiste pentru PC in perioada următoare, anul 2008 fiind un an complicat, plin de evenimente electorale", a precizat purtătorul de cuvănt al PC Bogdan Ciucă. El a amintit că actualul preşedinte Dan Voiculescu nu va candida deşi au existat voci care l-au rugat să se răzgăndească.

MODIFICĂRI. Cea mai importantă propunere de modificare la statului PC a fost aceea de infiinţare a unei funcţii de preşedinte fondator. Acesta va fi ales la congres prin vot şi va avea ca atribuţie monitorizarea modului in care linia ideologică şi doctrinară a partidului este menţinută in perioada următoare. O altă propunere de modificare a fost infiinţarea unor organizaţii pentru femei, tineri şi pensionari precum şi Liga aleşilor locali. "Va fi dată mai multă consistenţă departamentelor profesionale, organizate cel mai probabil după o structură de cabinet din umbră. Va fi simplificată sigla partidului care va reprezenta o balanţă şi sub ea iniţialele partidului: PC", a precizat senatorul Codruţ Şereş . Tot ieri conservatorii au anunţat că vor solicita Birourilor Permamente ale Parlamentului organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in care să se discute articolele declarate neconstituţionale ale proiectului de vot uninominal, pentru ca alegerile următoare să fie făcute pe acest sistem de vot. Â

 Codruţ Sereş nu vrea şefia PC, dar vrea increderea băimărenilor

Senatorul Codruţ Şereş şi-a motivat marţi decizia de a nu candida la postul de preşedinte al conservatorilor prin hotărărea de a intra in competiţia pentru Primăria Baia Mare şi a precizat că, in cadrul partidului, vizează fie funcţia de secretar general, fie un loc de vicepreşedinte.

OBIECTIVE. Senatorul PC Codruţ Şereş a declarat marţi că va candida "cu certitudine" pentru o funcţie de conducere in partid, "dar nu pentru cea de preşedinte". Senatorul a amintit că, in urmă cu trei săptămăni, a anunţat că va candida la primăria municipiului Baia Mare şi, in acest context, consideră că decizia corectă atăt faţă de electorat, căt şi faţă de colegii din partid este aceea de a-şi concentra energia pe campania din alegerile locale. Conservatorul a precizat insă că nu va sta deoparte in ceea ce priveşte sprijinirea activităţilor partidului şi va candida la o funcţie de conducere, fie cea de secretar general, fie cea de vicepreşedinte. In cursa pentru şefia conservatorilor s-au inscris trei candidaţi: deputatul Daniela Popa, senatorul Sabin Cutaş şi preşedintele PC Prahova, Florin Anghel. Competitorii urmează să desfăşoare o campanie internă in partid, in filiale, pe baza platfromelor-program. Purtătorul de cuvănt al PC, Bogdan Ciucă, a subliniat că numai cele trei candidaturi sunt valabile, potrivit programului asumat şi care instituia 7 ianuarie dată-limită pentru depunerea lor. Ciucă a mai declarat că noua conducere va trebui să funcţioneze ca o echipă şi a recunoscut că va avea o misiune grea in anul electoral 2008. Congresul PC va fi organizat pe 27 ianuarie şi va consimiţi retragerea din fruntea partidului a liderului Dan Voiculescu. Bogdan Ciucă a dorit să inlăture incă o dată orice speculaţii şi a precizat că Voiculescu nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al partidului, in schimb va rămăne membru al formaţiunii.

×
Subiecte în articol: magazin partidului